atarionline.pl BellCom Public Domain Softare Library - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthornowy80
      • CommentTime30 Jan 2019 21:01 zmieniony

Kupiłem za bardzo przystępną cenę dyskietki do Atari podobno „nietestowane”. Okazało się że wszystkie są sprawne i zawierają bardzo ciekawą bibliotekę gier i programów shareware dla komputerów XL, XE. Wszystkie posiadają menu wyboru programów firmy BellCom. Wygląda że pochodzą z Kanady i zawierają mało popularne oprogramowanie prawdopodobnie niepublikowane masowo. Pomyślałem że może warto by je zarchiwizować. Proszę o informacje czy warto oraz ewentualnie do kogo się w tej sprawie zgłosić. W sieci znalazłem coś takiego.

->link<-
      • 2: CommentAuthorpin
      • CommentTime30 Jan 2019 22:01

Masz blisko do Krakowa?
      • 3: CommentAuthornowy80
      • CommentTime30 Jan 2019 22:01

Mieszkam na przedmieściach Warszawy, do Krakowa mam jakieś 300 km :)
      • 4:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime30 Jan 2019 23:01

Archiwizuj oczywiście.
      Masz możliwość samemu?
    1.  
      Well,

you can find most (all?) of the Bellcom PD disks archived at pigwa in the Holmes collection here:

->link<-

There is also a short description of the disks available, named "Disks.TXT"
      • 6: CommentAuthornowy80
      • CommentTime1 Feb 2019 16:02

Everything is clear. Floppy disk images are available on the FTP. Thank you for the information.
      • 7:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime3 Feb 2019 00:02

No nie, nie wszystko jest jasne! W zbiorach nie ma wszystkich dyskietek Bellcoma. Sprawdź proszę, czy nie masz takich, których tam nie ma...