Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Irata:
Gdybym nie czepiał się...Mq:
No cóż, jeżeli mamy białą kartkę i przy wyborze jej koloru w głosowaniu wypadnie, że większością głosów jest ona czarna, to chociaż powiem prawdę że jest biała, to i tak można mnie skwitować, że widać większość nie podziela tego zdania.Dracon:
Brawo, polać przedmówcy, bo popieram!Dracon:
Zresztą jeden z bywalców tego forum wyrobił sobie taką „markę”, że kolejne jego (całkiem liczne) „zajawki” można już zwykle skwitować... wzruszeniem ramion!zbytu:
do Mq: Ty chcesz ustalić obiektywną prawdę czy w ogóle Albert miał prawo do startu.Kaz:
Tak, polać mu, a nawet nam wszystkim, bo demagogia bez alkoholu słabo wchodzi.Dracon:
Wal śmiało o jakie to powody chodzi, chętnie się dowiem.Dracon:
Chodziło mi raczej o zgodę w temacie dość niepokojącego zjawiska puszczania gier niedokończonych, "zajawek", itp. [szczególnie na zlotach] jako prace konkursowe, nigdy albo późno skończone.Dracon:
To już chyba lepiej robić jak atariBDSM, którzy nie puszczają swojego "Ricka" aż do finalnej wersji kiedyś. :]Dracon:
A jak Ciebie nie było rok temu a też były produkcje do tej pory nieskończone, to się liczy? :PKaz:
- nasze forum w założeniu ma być miejscem wręcz przeciwnym do sklepu z gotowcem - tu ma być widać proces twórczy! Ma być wiadomo, kto coś tworzy, bo może poszukuje pomocy, ma być widać jak się coś tworzy, czasem w bólach, bo może ktoś zna łatwiejszy sposób albo może pomóc. I tak dalej, i tym podobne. Uczestniczymy w tym forum, bo CHCEMY oglądać robocze wersje, CHCEMY doradzać autorom, CHCEMY móc chwalić i krytykować ich dzieła, motywować tych, którzy na razie są słabsi, ale chcą się rozwijać. A autorzy CHCĄ pokazywać różne wersje robocze, CHCĄ wiedzieć jaki jest feedback, CHCĄ uczyć się na błędach swoich i innych.Dracon:
Chodziło mi raczej o zgodę w temacie dość niepokojącego zjawiska puszczania gier niedokończonych, "zajawek", itp. [szczególnie na zlotach] jako prace konkursowe, nigdy albo późno skończone.Kaz:
To zadaję ponownie pytanie - a cóż takiego niepokojącego jest w tym zjawisku?Pokazywanie niedokończonych półproduktów i wygrywanie nimi konkursów uważam za bardzo zły kierunek. Obniżanie jakości konkursów i prac konkursowych jak dla mnie obniża też poziom samych imprez. A szkoda.
Sikor:
"A tak poza konkursem: kiedy pełna wersja panga-ponga?"Sikor:
Praca wre, a efektów nie ma. Trzeba se TDC było kupić "kotleta", a nie p*ć bzdury gdzie popadnie. Obawiam się, że się nie doczekamy pełnej wersji. (...) tatqoo: szykuj muzę, ponoć za 10 lat ma się pojawić zajawka drugiej części... :(Kaz:
czy mam rozumieć, że przeszkadza Ci, że wciąż ludzie na całym świecie docierają do tych zaginionych gier i je publikują, jak Commando, jak Xenophobe, jak Ghastly Night, jak Samobójcy?Kaz:
Ja, niezależnie od tego, czy jestem na zlocie, czy mnie nie ma, nie uważam, że jestem stratny, bo, uwaga, ktoś dostarczył niedokończoną grę czy demo.