Rzuć okiem tu Film dotyczy SIDE2, ale ustawienia Ultimate pewnie są te same. Warto też poczytać starsze wątki ->link<- Temat był parę razy już poruszany choć nie wiem, jak to ma się do SIDE (1).
Dziś wkurzając się od rana na to że "nic"mi nie działa jak należy, odkryłem pewną zależność odnośnie zastosowanej karty CF dla SIDE1,podejrzewam że z dwójką może być podobnie,chodzi o to że nie z każdej karty CF da się uruchomić pliki ATR,np:SIDE bezproblemowo rozpoznaje kartę CF 512 od Kingston,pliki xex oraz Atr rozpoznaje i wyświetla,xexy uruchamia natomiast przy próbie uruchomienia pliku Atr wyskakuje komunikat"no PBI driver found,aborting"- taki problem występuje w przypadku niektórych kart CF,również karty niezgodne z ATR są niekompatybilne dla streama video pod Video Playera.
EDIT. Więc problem odpalania jak i ustawień dla ATR został rozwiązany,Atry wbrew opinią działają bez większego wpływu na ustawienia SIDE czy Ultimate,problem z reguły nie tkwi w ustawieniach a w zastosowanych kartach CF.