Szukam obrazu dysku do stacji TOMS (tylko NIE do MULTI), lub niech ktoś mi powie gdzie zalega kopier, który miał możliwość kopiowania dysku od ścieżki do ścieżki, można było zmieniać gęstość (np. skopiować dysk gdzie część jest w SD, część w ED), oraz kopiował wszystkie rodzaje badów.
Not sure what you are searching exactly (Google translate does not help me) and I never had a TOMS drive, but afaik TOMS were partially (fully?) compatible with the german Turbo 1050 drive, so many utilities worked on both drives. Attached you can find a disk image with some TOMS and Turbo 1050 utilities, maybe there is something what you are searching for...
@CharlieChaplin: TOMs drive has it own internal flash memory, wherer the manufacturer used to put many intresting applications. If I undestrood correctly, the question is related with one of these "dedicated" programs ...
pamiętam tyle, że w czasie odczytu dane pojawiały się w postaci kropek, czy czegoś tam, bady natomiast oznaczane były bodaj nawiasami i czymś tam jeszcze. Kopiowało to to wszystkie zabezpieczenia badsektorowe bo rozróżniało ich rodzaje, można było też kopiować np. ścieżki od do.
teoretycznie program powinienem mieć w dyskach z czasów giełdy, jednak problem w tym że kiedyś doliczyłem się około 2 tyś. sztuk i życia by nie starczyło by to wszystko sprawdzić :D
@pin zjedz Snikersa , z opisu wygląda jakby ci się Amigowskie X-Copy śniło ;-).
Kojarzę to o czym mówisz i nie wiem czy nie miałem przypadkiem tego na carcie,jak na dyskietce to szanse są ...ale małe . Program był napisany w Basic ,a przynajmniej grafika była na znakach graficznych z klawiatury .
@PIN: ja miałem TOMSa720 chyba ze sto lat temu, ale wydaje mi się, że miałem ten program zaszyty we Flashu stacji (+coś a'la NortonCommander i coś tam jeszcze).