Rozumiem, że menu na razie nie działa? I że będzie możliwość oprócz restartu poziomu wyjścia do menu - gdzie można zrestartować całą grę, przeczytać help, etc., lub wrócić do gry. Poza tym przydałyby się kody, replay ;)
A co do silnika, to wydaje się ok :)
Poziom na początek za wysoki :)
Chętnie bym pograł dłużej, ale sam się zająłem pisaniem... Chyba Gorgh nas "zainspirował" do programowania :)
Ja się męczę z wyświetlaniem kostki do gry... mam nadzieję, że mi zapału starczy :)
Pograłem jeszcze trochę... nic podejrzanego nie zauważyłem... Nie udało mi się przejść - tylko jeden stwór dotarł do wyjścia... Zajrzałem do poprzedniego wątku... W sumie chyba niewiele się zmieniło od ostatniej wersji?
W wersji ze Steam-a jest nawet 3-ech, więc poprzednia nazwa bardziej pasuje :)
Zagrałem w poprzednią wersję i tu mam takie spostrzeżenie, choć może jest to zgodne z założeniami? - da się wejść na "gwiazdkę", a wepchnąć drugiego stwora się nie da.
W tej wersji wyjście nie jest tłem - nie da się go zasłonić - a była mowa, że będzie, ale czy to źle?
zmienilo sie bardzo duzo - zakleszczenia dzialaly tylko dla grawitacji a w tej grze w niektorch levelach potrzebna jest pelna swoboda - teraz robaczek moze podnosic zakleszczone przedmioty miedz soba albo miedzy robaczkiem i przedmiotami. zalezalo mi zeby mozna byblo samemu zdefiniowac level a z ograniczeniami gravity snake tego na pc lub pico-8 nie daloby sie zrobic niektorch rzeczy ktore sie da w snakebirds. no to teraz jest wypaskik.
- tak, nie mozesz "wepchnac" drugieo robaka na przeszkode - mozesz go zrzucic. tak samo nie mozesz "wyjsc" za ekran gry ale mozesz wypasc. - elementy ktore mozesz zaslonic/ktore sa aktywne/ zabijaja itd. sa zdefiniowane w tabelkach :-) akurat wjscie nie powinno sie zaslaniac bo jak stanie sie aktywne to co :-)
Zapowiada się bardzo fajna i grywalna produkcja. Czekam z niecierpliwością na wersję finalną:-) Widzę, że całość jest tak zgrabnie skonstruowana na znakach wyglądających na tymczasowe, więc jak rozumiem na koniec usiądzie do tego któryś dobry grafik i zrobi piękną oprawę?
No tak, ale dobrą grafikę dobry grafik robi nawet w jednym kolorze, a robale z główkami penisów - za przeproszeniem - na pewno da się podmienić na robale z główkami robali:-) Bo na razie wyobraźnia nijak nie potrafi u mnie zadziałać i widzi to co oczy z ekranu przekazują:-)
Naprawde super, takiego czegoś to jeszcze nie było na atari. W sensie takiego innywacyjnego pomysłu w stylu nowoczesnych gier logicznych...ale możę się myle.
zmiany: 1. obiekty moga miec dowolna wielkosc 2. obiekty moga byc zbudowane z roznych kafelkow 3. wormsy maja ogony :-) 4. wormsy przy zmianie kierunku wyginaja cialo smialo
Swoją drogą miałem przyjemność testować tę grę. Kawał dobrej roboty. Wciągnęła mnie na kilka dobrych godzin. Zagadki trudne niektóre, ale bardzo ciekawe. Polecam osobom lubiącym pogłówkować. Duża satysfakcja jak się skończy.
Czy wersja ostateczna ma więcej poziomów niż testowa?