To na bank animacja. Fox zrobił animacje, skompresował ją swoim supermegapakerem i zmieściło się w 256 bajtach. Co widać przy dekompresji - powolne (linia po linii).
Trzeba sobe przeskalować plik z altirry w innym programie, minimum 720p (to znaczy wysokość 720 pikseli), lub więcej. Spróbuj "resize avi online" na google jeżeli nic nie masz. A następnie przy odtwarzaniu w youtube trzeba ustawić jakość HD.
Proponuję użyć zatem nie nagrywarki wewnątrz Altirry, tylko użyć np. darmowego OBS. Chociaż prawdopodobnie edycja tego materiału z Altirry w jakimkolwiek konwerterze da zbliżone efekty końcowe, tylko algorytm upscale będzie inny, tj. zamiast w czasie rzeczywistym przez Altirrę do wyświetlenia obrazu, konwerter zmieni rozmiar pikseli. Zaletą drugiego jest możliwość wyboru algorytmu. Wewnętrzna nagrywarka używa kosmicznie niskiego bitrate i do tego dziwnych proporcji, ale to i tak prawdopodobnie w zupełności wystarcza do dobrego zapisu tego, co się dzieje na ekranie :) Natomiast na youtube nie warto schodzić poniżej 8mbps. YT i tak przekonwertuje swoim algorytmem, dlatego lepiej wrzucać jeszcze wyższy. Do konwersji polecam darmowego XMedia recode (bardziej zaawansowany), lub ewentualnie "Any Video Converter"
Ja używałem wewnętrznej nagrywarki Altirry, ważne jest aby obraz był w rozmiarze x2 (nie pamiętam czy można to z wewnątrz ustawić czy robiłem resize avika vdubem). Wtedy przy uploadzie YT wykryje żeby robić encoding HD, full framerate i artefaktów praktycznie nie widać.
Co do algorytmu upscale to najlepiej prosty resize wybrać, bo raczej chcemy żeby było widać to co normalnie na ekranie, a nie zblurowane krawędzie pikseli. No chyba, że nie ;)