Mimo iż do party jeszcze sporo czasu, zrobiłem już przymiarki odnośnie tzw. "części artystycznej" :) Wzorem ubiegłego roku odbędą się dwa koncerty - jeden naszego rodzimego duetu, drugi Gościa z zagranicy. Oczywiście ciężko przewidzieć co wydarzy się przez kolejne miesiące (z uwagi na szaleństwo związane z koronawirusem), dlatego ostatecznie informacje potwierdzimy w okresie wakacyjnym.
Zakładając jednak, że sytuacja się unormuje i nie popsuje nam planów, wystąpią zaproszeni przez nas Goście:
- dobrze Wam znany i lubiany duet w osobach Yerzmyey & Pinokio :)
...oraz legenda sceny ST, holenderski muzyk znany jako Scavenger / Synergy, który wystąpił w ostatnim video z ceremonii otwarcia:
Twórczość Scavengera możecie posłuchać m.in. tutaj:
Szykuje się porcja znakomitej muzyki! Pozostaje nam tylko wierzyć, że nic nie popsuje tych planów... 3majcie kciuki.
Kochani, kolejny dobry news związany z nagrodami :) Chłopaki z Atari.SK zapowiedzieli przekazanie także w tym roku 2 szt. CosmosEx3.0 dla komputerów Atari ST/Falcon! (edycja w wyjątkowych kolorach, specjalnie na SV2k20)
Na zakończonym wczoraj multi-platformowym evencie "Revision", który co roku odbywał się w Saarbrücken, w Niemczech, a obecnie (z powodu COVID-19) odbył się w wersji on-line, udało nam się zaprezentować invitkę na Silly Venture 2020 (Atari ST) w kategorii Oldskool Demo Competition! Prace trwały do ostatniej chwili, a ich efekt znajdziecie w linku video poniżej! (praca nr. 6, od 19:05).
Invitka do ściągnięcia m.in. z serwisu POUET.NET - ->link<-
A tutaj video samej pracy w lepszej jakości:
Oprócz tego mOOnie przygotował piękny SV screen, który pojawiał się w tzw. "przerwach" :D
A co myślicie o logo Silly Venture 2020 z białym tłem? :) Oczywiście możecie je wykorzystać w swojej produkcji na dowolnej platformie ze znaczkiem góry fuji ;) Jeśli ktoś ma jakieś konkretne życzenie z tym związane - mOOnie na pewno pomoże :)
Przed chwilką zawitał u mnie listonosz z paczuszką od zaprzyjaźnionego darczyńcy, która wskutek COVID-19 gdzieś po drodze "utknęła" :) A jest w niej m.in. upolowany na jednej z aukcji nowiutki Atari Jaguar, za (bagatela) ok. 1.800 zł :)
W dniu dzisiejszym pula nagród na SV2020 została "zasilona" kolejnymi perełkami! :) Ich darczyńą jest RJ1307, który w zeszłym roku przygotował fanastyczne nagrody związane z konsolą Atari Lynx.
A są to:
- Konsola Atari 7800 PAL z zamontowanym modułem Ultimate Atari Video (UAV), dzięki któremu uzyskano wyjście Composite i S-Video (do zestawu dołączony będzie jeszcze kartridż z kilkoma grami)
- ZX-UNO 2M VGA
Ponadto RJ1307 wpadł jeszcze na pomysł ciekawego konkursu - turniej w tę oto grę:
Gdzie jako kontroler podpięta zostałaby kierownica od PS2 :)
Kochani, z uwagi na 20-lecie"Silly Venture", chcieliśmy dać Wam do wyboru więcej niż jeden kolor T-Shirtu - zwłaszcza, że logo zaprojektowane przez mOOniego prezentuje się znakomicie na każdym z nich! :) My wybierzemy najprawdopodobniej 3 lub 4, które zdobędą najwięcej Waszych głosów.
Ankieta znajduje się na publicznym profilu Silly Venture 2020 na FB. Prosimy jednak, aby udział w niej brały osoby zdecydowane na ich zakup. T-shirty trafią do druku w przyszłym tygodniu - będzie można zamawiać je lada dzień! (również z dostawą do domu). Acha, i rzecz najważniejsza - koszulki będą jeszcze lepszej jakości, niż w latach ubiegłych.
A dla osób, które (z różnych przyczyn) nie korzystają z FB, poniżej zamieszczamy 7 wariantów kolorów T-shirtów do wglądu. Prosimy o głosy na konkretny kolor w komentarzu, ale tylko te osoby, które nie głosowały wcześniej na FB.
No, więc MAMY TO! :) Poniżej znajdują się wyniki ankiety dotyczące koloru koszulek SV2020. Łącznie oddano 201 głosów - 4 dodatkowo na kolor biały, który nie jest dostępny. Mieliśmy wybrać 3-4 kolory... a dostępne są WSZYSTKIE zaproponowane (czyli 7!).
Cena pojedynczej sztuki to 65 zł + koszty wysyłki. Osoby zdecydowane na zakup proszone są o wybór rozmiaru/ów oraz koloru/ów poprzez wypełnienie ankiety pod tym linkiem: ->link<-
UWAGA: Dochodzą do nas słuchy, że AdBlock blokuje czasami możliwość wysłania formularza ankiety, dlatego... "wiecie co z nim zrobić" ;)
Produkcja ruszy po zebraniu przynajmniej połowy z oddanych głosów, a więc 100 szt. Koszulki będą wysyłane w okresie ok. 3 tygodni.
Kochani, proszę o dalszą deklarację co do koszulek SV2020 - ->link<-
Jeszcze trochę brakuje, aby ruszyć z zamówieniem...
Podczas 12-ej edycji szwedzkiej imprezy Sommarhack (która odbyła się "online" w miniony weekend) zaprezentowane zostało nowe invitro na SV2020] - tym razem jest to debiut grupy Lamers na Atari VCS :)
@Kaz: mi nie wypada komentować (nigdy nie lajkuję invitek SV na pouecie, z wiadomych względów) :) Ale imo ta invitka kopie zadek :) Jest to nie tylko debiut Lamersów na Atari VCS, ale także debiut kodera (MkM) jako muzyka! I brzmi to NAPRAWDĘ nieźle! Nie wyobrażam sobie, aby nie wziął udziału w VCS MSX Compo. Za bardzo rozbudził apetyt ;)
RJ1307 RETURNS! :) Po wspaniałych nagrodach na SV2019 w zeszłym roku, i po pierwszej puli na tegoroczną edycję, kolega Rafal dorzuca drugą porcję fantastycznych gadżetów!
A są nimi:
1. Zestaw Lynx II z ekranem McWill.
W komplecie oryginalna gra Batman Return z instrukcją, AgaCart, zasilacz, instrukcja do konsoli.
2. Koledzy tOri i Seban pomogli stworzyć zestaw czterech kartridży muzycznych do Atari XL/XE:
Słuchajcie, brakuje tylko 29 zamówień z potrzebnych 100! \o/
Na załączonym obrazku powyżej znajdują się wyniki ankiety dotyczące koloru koszulek SV2020. Łącznie oddano wtedy 201 głosów - 4 dodatkowo na kolor biały, który nie jest dostępny. Do wyboru jest wszystkie 7 kolorów!
Cena pojedynczej sztuki to 65 zł + koszty wysyłki.
Osoby zdecydowane na zakup proszone były o wybór rozmiaru/ów oraz koloru/ów poprzez wypełnienie ankiety. Jak dotąd otrzymaliśmy 71 zamówień, więc brakuje tylko 29, aby zlecić druk fabryce!
Jeśli jeszcze nie zamówiłeś koszulki SV2020 - proszę zrób to pod tym linkiem:
Uwaga! Czasami AdBlock blokuje możliwość wysłania formularza ankiety. Prosimy o jego wyłączenie :) Dziękujemy!
Produkcja ruszy po zebraniu przynajmniej połowy z oddanych głosów, a więc 100 szt. Koszulki będą wysyłane w okresie ok. 3 tygodni (czyli jeszcze w Wakacje).
Na prośbę niektórych osób dodałem rozmiar 5XL (dostępne kolory: czarny, szary oraz granatowy blue). W ankiecie nie ma korolu szarego, ale jest zbliżony do grafitowego - proszę osoby zainteresowane o zaznaczenie tej opcji.
Długo się zastanawiałem nad tym czy ruszać ten temat, czy siedzieć cicho jak reszta ale - ogólnie sytuacja ze świrusem jest dość napięta. W razie draki rozważacie opcję onlajn? Pytam tylko ze względu na to, że nie wiem czy siedzieć nad pracami, czy odpuścić.
@Pin: SV na pewno się odbędzie, i wierzę w to głębko, że wersja online będzie tylko dodatkiem ;) myślę, że sytuacja wyjaśni się na początku września. Przygotowania idą do przodu, kolejne invitki w drodze. W tym roku jest 20-lecie od narodzin SV i nie wyobrażam sobie, aby impreza mogła się nie odbyć. A jeśli czeka nas jakiś niespodziewany kataklizm, to taki T-shirt SV2020 jest jakąś celebracją tego wydarzenia - i (jeszcze raz powtarzam) wierzę, że nie jedynym :)
Liczba zamówień przekroczyła 100 już wczoraj! Jeśli więc jest jeszcze ktoś zainteresowany kupnem cooltowej koszulki z jeszcze bardziej cooltowym logo SV2020 zaprojektowanym przez mOOniego / MSB - to jest najlepszy moment, aby to zrobić :)
@galu: dziękuję :) a co do imprezy - spokojnie. niewiadomo jak sytuacja będzie się rozwijać. myślę że wrzesień będzie miesiącem bardziej decydującym. SV odbędzie się w każdej formie, jaka będzie możliwa.
Dziękuję wszystkim za zamówienia dotyczące koszulek. Przekroczyliśmy wymaganą liczbę o 20 sztuk :) Tym samym koszulki wędrują do druku. Jeśli ktoś jest jeszcze chętny - tutaj znajduje się formularz do zamówień: ->link<-