Dawno, dawno temu bawiłem sie podłączaniem MP3 playera do magnetu Atari. Chyba nawet jest tu gdzieś artek na ten temat. Lata lecą, technika sie rozwija,kabli ubywa ;)
Wczorajsze eksperymenty z modułem Bluetooth za 16 PLN wstawionym do XC12 . To działa ;) Nawet z Turbo Blizzard ;)
@zaxon Fajnie by było, gdyby taki dongiel podłączony do portu SIO potrafił wykorzystać sygnał "Motor Control" do sterowania funkcją Pause/Play Androidowego odtwarzacza muzyki. Nie muszę chyba tłumaczyć, że w przypadku wgrywania gier, które na moment zatrzymują silnik magnetofonu ma to ogromne znaczenie.
A czy istnieje odpowiednik CAS2Audio dla PC? Bardzo by się przydał, co prawda Turgen potrafi konwertować w locie do audio z pominięciem WAV, ale nie da się po prostu załadować CASów i puścić play jak w apce na Androida ;-)
Turgen może załadować i zapisać listę odtwarzania (playlist). Jeśli utworzysz listę odtwarzania z ulubionych plików .cas, będziesz po prostu wybierać elementy i klikać przycisk „Audio”.
System Turgen akceptuje również parametr wiersza poleceń - plik z listą odtwarzania. Możesz więc utworzyć skrót na Desktope, który automatycznie otworzy Turgen z żądaną listą odtwarzania.
Funkcja „Batch processing” może przygotować listę odtwarzania również z katalogu pełnego plików .cas.
Dziękuję, opcja zrobienia playlisty będzie tym o co chodzi. A z batch processing już skorzystałem generując katalog pełen CASów, Turgen jest niesamowitym narzędziem oferując tyle standardów turbo :-)
Jeszcze jedna kwestia: czy jest jakiś sposób, żeby Android nie wstrzymywał cas2audio po wygaszeniu i zablokowaniu ekranu? W ustawieniach energii dodałem już apkę do "aplikacje bez trybu uśpienia", ale to nie wystarcza ;-)
Funkcja „pozostałego czasu” jest wykonalna, ale miałaby swoją cenę. Byłby to proces dwufazowy.
1. Generuj sygnał w trybie „podglądu” (wysyłaj do nikąd) i po prostu policz całkowitą liczbę probek sygnałów 2. Wygeneruj sygnał i zlicz próbki, aby zobaczyć, ile czasu pozostało.
Wiem, że obecny pasek postępu nie jest zbyt precyzyjny.
OK, jedna rzecz, która by się faktycznie przydała to opcjonalny TRYB CIEMNY. Raz, że tak nie razi i lubię z niego korzystać w aplikacjach, dwa, że na Amoledzie oszczędza się energię ;-)
baktra - brakuje jeszcze opcji pause (bo są już casy, które doczytują kolejne bloki np. gry w AST z kolejnymi levelami). Teraz trzeba je ciąć na kilka plików np. Eidolon, Gaunlet, Ace Of Aces, The Goonies.
Hmm, jest coś takiego jak TZX Duino. Prosty projekt na Arduino nano. Wczytuje spectrumowy TAP,TZX ,cas z MSX i orica,amstradowe CDT. Wystarczy dopisać obsługę atarowych CAS i wgrywadełko gotowe. Niestety , ja nie potrafie.