здра́вствуйте! Kanał #atari8 na ircu jest od jakichś 2 lat martwy, jakoś tak wyszło, że ludzie się powypisywali z niego, dlatego pomyślałem, że napiszę tutaj o tym, że coś takiego jest, może ktoś będzie miał ochotę dołączyć. Kanał jest na ircnecie, można łączyć się przez krakow.irc.pl Tutaj regulamin kanału: ->link<-
Zalogowałem się i okazało, że są tam booty z bardzo wysokim AI! Normalnie miałem wrażenie, że @gorgh powiedział mi "hej" a @mono nawet zapytał o miejską oczyszczalnię!
Polityka niestety dzieli a nie łączy ludzi.Te główne partie, co to są jedna po drugiej przy władzy, to są przepychanki "umowne", aby tylko odwracać uwagę od innych problemów, niestety. Sami nawzajem sobie specjalnie krzywdy nie zrobią, zawsze po oświadczeniach o "uregulowaniu" spraw po dojściu do władzy, następuje cisza gdy już mają to, do czego dążyli. Zatem jedni drugich potrzebują, a my jesteśmy jako "widzowie" albo pionki do głosowania tylko potrzebne. :(
@all ktoś pomoże? Chciałbym wbić na poznan.irc.pl albo (jego alias?) krakow.irc.pl ale mnie wyrzuca, internety twierdzą, że moje IP może się nie podobać administratorom serwera irc.
Miał ktoś taki problem? Ja sobie wchodziłem na @atari8 ale po zmianie miejscowości (mojego pobytu) i netu cięgle mnie wywala.
k-line na hosta? a przez co się łączysz? dasz radę zmienić IP/rodzaj polaczenia i podać z logów powód wyrzucania? (jeśli używasz BitchXa lub irssi masz od razu na ekranie, jeśli mIRCa masz w zakładce status o ile dobrze pamiętam).
Wygląda na brak iLine na adres IP z puli która dostałeś od providera (na szczęście nikt nie nabroił na "Twój IP" ;), napisz na iline@irc.pl i poproś o dodanie IP. Być może ktoś jeszcze sprawdza tego maila.