Jak ktoś zna dobry stand-up gdzie co drugie zdanie nie pada k... a tematyką jest coś więcej niż czynności fizjologiczne czy praktyki seksualne to chętnie się pośmieję :]
Przecież Abelard rzuca mięsem akurat tam, gdzie trzeba. Natomiast artystycznie wymiata. Zostaw przestań nie idź chodź tu! Przecież to mistrzostwo świata!
Ja nic ostatnio nie piszę, bo zbyti pisze wszystko to, co właśnie chciałem napisać. Jeszcze nie było tak, żebym się z nim nie zgodził. No, może ten Abelard.
Stand up bez przekleństw to nisza. Ale jednocześnie przyszłość.
W Polskim stand-upie trwa swoisty wyścig zbrojeń. Komicy starają się dopieprzyć jeszcze bardziej. Próbują przegiąć pałę, jeszcze mocniej niż zrobili to George Carlin, Sarah Silverman i nasz rodzimy Abelard Giza. Sytuacji nie ratują media, które pisząc o stand-upie, koncentrują się właśnie przede wszystkim na jego wulgarnych aspektach.
Shortly before theatres were closed down I was able to see a comedian I've liked for a long time, Stuart Lee's show for the first time. Catch some of his comedy on YT:
Jak ktoś lubi clean stand up polecam świeże od Piotrka Szumowskiego. Ma chłopak swój styl muszę przyznać bez ciągłego przeklinania(aczkolwiek zgadzam się z jhusakiem, ze akurat Giza, którego też bardzo cenię, wie kiedy rzucić mięsem w przeciwiestwie np. do Lotka)
@IRATA4 to co wrzuciłeś teraz powinno być ew. w wątku kino SF klasy B chociaż proponowałem byś założył coś o horrorach jak lubisz, bo ja nie - zasypiam na horrorach.