atarionline.pl Michael Jackson a sprawa Atari - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime3 Feb 2010 13:02 zmieniony

gsgalezowski podeslal info, ze w filmie dokumentalnym "Michael Jackson, A remarkable Life" (polski tytul "Micheal Jackson, Niezwykłe życie") mozna zobaczyc w tle paru fragmentow filmu - Atari ST.

Tutaj o jaki film chodzi:
      ->link<-

I rzeczywiscie, w podeslanej przez gsgalezowskiego scenie widac ST-ka. Wyglada na to, ze Samm Brown III, ktory nagrywal plyty MJ-a, korzysta do dzisiaj z kultowej w muzyce maszynki:

Znalazlem film pociety na siedem czesci na YT, wiec sami mozecie zobaczyc:

• 2:

CommentAuthorcaco
      • CommentTime3 Feb 2010 20:02

No to Amigowcy mogą się schować. Król popu korzystał z ATARI !!! :)
      • 3:

CommentAuthorKaz

To moze byc troche naciagana teza, jako ze Samm Brown znajduje sie prawdopodobnie w swoim wlasnym, malym studio i tam ma ST. Byc moze ten ST bral jakis udzial w tworzeniu muzyki MJ-a, ale moze nie, o to trzeba by zapytac Samma - czy i w jakim zakresie.
      • 4:

CommentAuthorKaz

W sumie pomyslalem, ze czemu nie zapytac - wyslalem maila przez formularz kontaktowy na jego stronie. Zobaczymy, czy w ogole odpisze.
    1.  
      Super inicjatywa z tym listem. Ciekaw jestem czy odpowie. Cieszę się że udało mi się znaleźć ten fragment z Atari. Ostatnio natrafiłem na jeszcze inny ciekawy motyw filmowy ale już dotyczący przeciwnego obozu, więc nie wiem czy bylibyście zainteresowani :)
      • 6: CommentAuthormono
      • CommentTime4 Feb 2010 10:02

Zapodaj, zapodaj :)
      • 7:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime4 Feb 2010 11:02

O dziwo, juz dostalem odpowiedz, to bardzo mile:

Samm Brown III:

Hello Chris: I still have the Atari ST, though I never use it (I use CUBASE 5 now). I never used it on any MJJ productions, I stopped working with Michael in the early 80's (before Thriller).

Tak wiec niestety to ST nie bylo zamieszane w produkcje MJ-a, bo w czasach ich wspolpracy jeszcze ST nie powstalo :)
    2.  
      Już wysłałem kolejne filmiki, komu trzeba. Mam nadzieję że dowiecie się teraz, jaki system operacyjny jest najlepszy.
      • 9:

CommentAuthortdc
      • CommentTime5 Feb 2010 04:02

Ostatnio leciał w TV jakiś program w którym było doskonale widać Atari ST, ale nie zdążyłem złapać za pilot...
      • 10:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime6 Feb 2010 18:02 zmieniony

Z filmow od Grzeska uciesza sie komodorowcy:

C64:

Amiga:

Ale jak widac z tych filmikow - uzywanie tych komputerow powoduje glebokie choroby i zle samopoczucie ;D
      • 11: CommentAuthors2325
      • CommentTime28 Jan 2014 17:01

• 12: CommentAuthorpin
      • CommentTime29 Jan 2014 22:01

wyświetlanie tych YT na forum potrafi nieźle zatkać peceta. Nieraz, to jak jest nasrane więcej to jedynym ratunkiem jest wyłączenie przeglądarki z poziomu managera procesów ;)- Da się coś z tym zrobić?
      • 13: CommentAuthors2325
      • CommentTime29 Jan 2014 23:01

Wtyczka FlashBlock dla Firefox blokuje elementy Flash do momentu kliknięcia na nie. Gdy widzę za dużo filmików w temacie dodaję s po http by widoczny był tylko link.
      • 14:

CommentAuthorMaW
      • CommentTime30 Jan 2014 00:01

Dało by się css-em podmieniać miniaturę na film dopiero po kliknięciu...
      • 15:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime30 Jan 2014 00:01 zmieniony

pin:

wyświetlanie tych YT na forum potrafi nieźle zatkać peceta. Nieraz, to jak jest nasrane więcej to jedynym ratunkiem jest wyłączenie przeglądarki z poziomu managera procesów ;)- Da się coś z tym zrobić?

Owszem, da się - należy wymienić procesor na nowszy ;)
      • 16: CommentAuthors2325
      • CommentTime3 Apr 2015 00:04

• 17: CommentAuthorpoison
      • CommentTime3 Apr 2015 10:04

well:) music in this demo is STEREO! :) in this video is mono and sound terrible, isnt it strange to´this Video creatorman that music is broken? . . .