Cześć, z 12 lat temu kupiłem od Piguły sio2sd, które nieźle działało ale im więcej plików na karcie (256mb - fat16) tym częściej się wiesza loader (zielona wersja). Mam to zapakowane w obudowę po xc12 i stwierdziłem, że zrobię upgrade, ale żadna kombinacja klawiszy (shift+k.....) nie działa? Nie potrafię stwierdzić, która to wersja sio2sd, ale działa tylko na sio2sd.xex zakupionym od piguły - ostatnio próbowałem ściągać inne wersje 1.2, 2.0 itp. i nie działają. Da się go zaktualizować, czy może lepiej kupić nowszą wersję? Pozdrawiam i dzięki za jakikolwiek odzew.
niestety też nie reaguje. Co ciekawe znalazłem sio2sd.xex wersja 1.2 na wiki i zadziałało ale niestety i tak się wiesza a po resecie wraca do wcześniej otwartego katalogu. Mam go dosyć. Problem zasilania Atari wyeliminowany bo wiesza sie tylko loader sio i na zasialczu atari jak i przerobionym z ładowarki telefonu. No i jeszcze czy po wyłączeniu i włączeniu atari sio może zapominać co jest przypisane do d1:?
@baton, musisz pamiętać, ze sio2sd wersja firmware ściśle pasuje do określonej wersji sio2sd.xex. Trzeba kryształ na 14.xxxxxx mhz wymienić jeśli jest 7.xxxxxx i wgrać najnowsze firmware a następnie najnowsze sio2sd.xex. Jak jesteś z wawy mogę Ci to uaktualnić za Free.
Jakub :) mój mistrz z młodości. Dzięki za odzew. Jestem z Katowic i udzielam się w MHKiI. No ale może rzeczywiście trzeba by do Warszawy. Spiszemy się - chyba, że potrafi ktoś pomóc na Śląsku?
[off topic] to ja tak sobie napiszę po raz kolejny, że zrobiłem sobie SIO2SD, działało wiele lat i nagle przestało widzieć karty SD. Podejrzewam procesor, ale dziwna sprawa...