Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
ilmenit:
Pecus - ja już chyba rozumiem. TDC ewidentnie zakłada, że może fabulować, ponieważ jego główna argumentacja opiera się na tym, że nikt nie poświęci dość czasu aby obalić jego stwiedzenia ("odpisz na moje 18 punktów", (...)ilmenit:
"obejrzyj jeszcze raz wszystkie dostępne na youtube wykłady które dałem i wskaż gdzie powiedziałem coś nieprawdziwego"tdc:
podaj listę przykładów, gdzie mówię publicznie rzeczy które tworzą u odbiorców przekłamany obraz rzeczywistości.ilmenit:
Nie TDC, nie będę dla Ciebie poświęcał czasu na odpalanie Action i przypominanie sobie jak coś się w tym środowisku robi, bo to nic nie zmieni a tylko da Ci satysfakcję.ilmenit:
Zbyti jak widać miał więcej czasu i co?ilmenit:
TDC, miałem w przerwie na obiad chwilę aby włączyć pierwszy z brzegu filmilmenit:
TDC, z mojej strony koniec. Jak widze szkoda slow.ilmenit:
(...) już od początku idealny przykład Twojej nierzetelności:ilmenit:
TDC - to kontynujmy odnośnie Twojej nierzetelności i tego jak sobie dopowiadasz to, czego nie wiesz. Przypomniało mi się to - wypowiadasz się tu odnośnie mojego programu Rasta Converter:ilmenit:
Jest to kompletna bzdura i historyjka, którą wyskładałeś sobie z kilku postów na forum z wątku ->link<- bez sprawdzenia jak było w rzeczywistości.tdc:
Bzdury pleciesz...tdc:
Zakładanie, że tak obszerne i szczegółowe rozmowy jakie się już tutaj odbywały - ja zakładam że się odbywać nie będą - jest jakąś kompletną brednią i wygadywaniem rzeczy, które nie mają pokrycia w faktach.ilmenit:
Potem przerywa Ci Kaz (?) ->link<- zauważając, że się mylisz (wskazuje na ->link<- uznawany za jedną z pierwszych). A Ty brniesz dalej... bo nie doczytałeś na Wikipedii, że to nie pierwszy RTS, ale pierwszy mający Tech Tree.enWiki:
Mega-Lo-Mania is considered to be the first real time strategy game to also incorporate a technology tree (...)ilmenit:
podałem, i to nie jakieś "stare historie ze spotkań"tdc:
Podkreślam, że piszę w cytowanym poście wyraźnie, że spotkaliśmy się kiedyś na imprezach na których nikt inny z tego forum nie był - więc należy to zrozumieć, że dziwne że do dziś milczałeś, że wtedy powiedziałem rzeczy "które tworzą u odbiorców przekłamany obraz rzeczywistości."ilmenit:
Twoja reakcja na to odpowiada poprzednim odpowiedziom:tdc:
Mega lo mania jako pierwsza gra miała takie ewidentne elementy gry strategicznej czasu rzeczywistego (...) np. w odróżnieniu od zwykłych gier strategicznych, gier turowych, ta gra rzeczywiście wymaga zręczności, szybkości działania i jeżeli nie zdążymy z jakimś ruchem w odpowiednim czasie to cała sytuacja się zmienia, np. nie dojdzie do wojny, do bitwy (...) co zmieni już całość rozgrywki (...) chodzi o to, że są też takie elementy potem, które być może Wam pokarzę (...) gdzie prędkość jest ekstremalnie ważna, więc to rzeczywiście tak jest że ta gra wymaga działania w czasie rzeczywistym i wymaga bardzo szybkiego działania, czasami, więc ewidentnie jest to gra czasu rzeczywistego - strategiczna - na 100% po prostu nie da się temu zaprzeczyć.tdc:
Nie przesłuchałeś tego dokładnie (i do końca!) po uwadze KAZa wyjaśniłem co mam na myśli.tdc:
(...) to było pierwsze spotkanie, w którym rzucałem zagadnienia, które będą poszerzane w kolejnych odcinkach. Przypomnę kilkanaście odcinków po kilka godzin!tdc:
Dlatego pierwszy odcinek był wprowadzający, który zapowiadał czym będziemy się zajmować przez najbliższe miesiące.(...)tdc:
A każdy odcinek był odpowiedzią na wiele pytań, w tym też na to dlaczego miłośnicy tej gry uważają ją za pierwszy prawdziwy RTS i dlaczego ta gra jest najbardziej podobna do współczesnych RTSów.ilmenit:
- wymyślone historie przedstawiasz jako fakty - nie ważne, bo ludziom się podoba.tdc:
ale w mojej ocenie z tych wszystkich gier najbardziej () strategiczną grą czasu rzeczywistego właśnie będzie Mega lo Maniailmenit:
Jeżeli chcesz pracować na wizerunek wioskowego głupka ku uciesze gawiedzi(...)tdc:
A tak przy okazji, to Zbyti zaprezentował co innego niż ja opisałem u siebie na blogu więc wyzwanie nadal jest aktualne;)