A może jakiś konkurs? Grafika lub gra? Według zasad konkursu Kaz'a Napsze se lub coś w tym stylu? Osobiście mogę zorganizować/pomóc. Co Wy na to? Mamy jakiś zastój w świecie Atari. Taki konkurs na grę w Basicu pomógłby wyzwolić w atarowcach więcej energii. Jestem za grą w atari basic. Jaka by miała nie być. Może być najprostsza. Co Wy ma to ???
No to podgrzewać temat :) Osobiście dwa ostatnie konkursy były słabe w moim wykonaniu. Teraz też będą pewnie słabe :):). Ale kilka perełek było wykonanych przez innych (gier).
Jak dla mnie to może być w jakimkolwiek języku. Bardziej chodziło mi aby niedzielny Atarowiec (czytaj ja) mógł się wykazać/popisać. Jak elita zacznie pisać gry typy Albert to nikt nie będzie chciał się wychylić z kółkiem i krzyżykiem itp.
Myślę, że Albert czy Crownland to naprawdę wysokie loty i nie ma się co obawiać. Generalnie pomysł mi się bardzo podoba i aż żałuję, że przepisałem Kreta z Turbo Basica do MAD Pascala, no ale... :P
A ja proponuję coś sieciowego, pod fujinet :) Właśnie skąd inąd zdałem sobie sprawę, że Basic jest doskonały jeśli chodzi o apki typu shoutbox, irc, etc. Z gierek np. taki AngBand lite...
Caco - inicjatywa zacna. Podstawą konkursu zawsze było zebranie co najmniej trzech osób chętnych. Wtedy można było startować, więcej się dołączało. Więc taką ścieżkę proponuję - jak trzy osoby się zdeklarują na jakiś termin - to do tego dorobić deadline, krótki regulamin, i tak dalej.
Z tym, że faktycznie, zamiast Basic - to może każdy język programowania, bo są tu miłośnicy Action!, Mad Pascala i innych, za to niech ograniczeniem będzie coś innego. Na przykład temat przewodni, rozmiar pliku wynikowego, rodzaj gry, etc.