@atariki50 ja pierniczę i się tu jeszcze przyznał,to gorsze niż zbrodnia,wyrzuć to zanim będzie za późno !!!
PS. no co trza walczyć o swoich.
Ps2 .Napisałem min do Cinemassakre by przesłać aktualne gry jakie wychodzą,plus kilka wskazóek jak np skok pod ukosem a fire wolne... Cel -kubeł zimnej wody co do niektórych którzy twierdzą że dwa piksele i kropka w latach 2000 + albo 10000 remake "Arkanoida" to dobra gra :D.
... czyli podwiesisz na lince i będziesz w niego napierdzielał czym popadnie ! :) no tak trzeba!,ja dziada też z boxuje i to wraz z Pinem,na nowym filmiku :D.
Wiedziałem że mogę na Was liczyć;)))) Przypomnę tylko że serducho w tej mydelniczce jest jakby Atarowskie. No nie miałem sumienia żeby to olać.
Obiecuję że cały weekend będę solidnie dezynfekował. Ps. Nabrałem ochoty na ZX Spectrum :) Bo podoba mi się Draconus na ten komputerek. PS2. To co jestem wyklęty;)?
Przypominają się stare czasy;) Wtedy to były wojny ;)))
... puki co nie,z uwagi na 6502- musisz to wymontować i zobaczyć wtedy ile warty ten Commodore he,he,he.
Masz w sumie dużo szczęścia,przez twój nick nie można cię z forum usunąć,Kaz mówił że nick musiał być przemyślany,natomiast jak zobaczyłeś C64 na śmietniku to musiał to być taki odruch ;) ...ha,ha,ha ;).
PS.Największe wojny były zanim wymyślono nasze ośmiobitowe graty;)
atariki50 jakbyś mógł odebrać osobiście to mógłbym wypożyczyć ci ZX-a,zdobycie gier to w sumie nie problem.
@ atariki50 ... wiesz,jak nie będziesz nim rzucał to nic się nie stanie,przetrwał tyle a u mnie leży i się kurzy,no chyba że chciałbyś Timexa ? Jak jesteś w stanie to odebrać to mogę pożyczyć bez obaw,mam oryginalny zasilacz ... a jak się coś stanie,to trudno,komponenty jakieś są ... Te graty nie psują się tak łatwo ;). Odnośnie porównania to w zasadzie nie ma co porównywać,w wersji dla ZXa sam główny bohater wygląda jakby nosił maskę,albo to może jakaś gwiazda WWE ? ;) Grafika teł jest całkiem ok,tyle że podkolorowanie ktoś robił chyba po omacku,okropna kolorystyka-zieleń,niebieski żółty i do tego róż. Udźwiękowienie pod AY to jakiś żart,muzyczka z bani,pasowała by do jakiejś platformówki z A8 ery lat 90'. Znam inne gry na ZX a dla których warto nabyć ów komputer. Zobacz to :
Bardzo dobra wiadomość. Jak rozbuduję mojego C64C o MIDI i DualSID to też dam znać. Będzie robić za syntezator/kartę dźwiękową do ST - zresztą kiedyś już coś takiego robiłem, ale przez eksperymentalne łączenie kablem portu RS w ST i joysticka w starym C64 breadbin.
ST wysyłało pliki dźwiękowe .sid (PlaySID) na C64, a komoda grała.
Nie polecam takiego eksperymentu, co prawda nie od razu, ale teraz już w tej komodzie klawisze nie działają poprawnie, układ CIA obsługujący klawiaturę i porty joysticka jest do wymiany.
~30 lat temu nie było takiego kłopotu, myślę jednak, że takie połączenie mogło przyśpieszyć degenerację CIA w komodzie.