Przymierzam się do sprzedania swoich zapasów, które zbierałem latami, ale już raczej nie będę ich odnawiać. I tu pytanie, czy byłby ktoś zainteresowany ilościami prawie hurtowymi (strzelam teraz liczbami, bo jeszcze nie zrobiłem przeglądu ile i czego mam) Około 10 - Atari 65 i 130XE Około 20-25 - Commodore 64 Kilka (4-10) Amstradów 6128 Kilka (2-5) Amig 500 Chciałbym to sprzedać najlepiej hurtem (i w miarę w uczciwej cenie, zdaję sobie sprawę, że przy takiej ilości kupujący, też raczej myśli o odnowieniu i sprzedaży z zyskiem większości) Mówię o jednostkach centralnych, bez zasilaczy i okablowania (niestety ratowanie komputerów z recyklingu tak się kończy) Do tego znajdzie się parę magnetofonów, stacji dyskietek, kaset czy nawet jakieś cartridge
Jak ktoś z okolic Katowic to mogę się umówić na testowanie sprzętu u mnie (sprzęt jest w różnym stanie, od sprawnego i tylko lekko pożółkłego, przez uszkodzone GPIO, po całkowite trupy, nawet i do połamańców zdatnych tylko na dawców)
To co? Znajdzie się ktoś zainteresowany, czy będę musiał po kolei wystawiać na Alledrogo?
Im człowiek starszy, tym mniej ma czasu. Wybaczcie, że się nieregularnie odzywam.
Jak mi rodzina pozwoli to dziś/jutro postaram się posprawdzać trochę sprzętu i dać wam więcej informacji, a na razie odpowiadając po kolei.
C64 @Cyprian, @jhusak, @Caeser - mam chlebaki (za bajtla mówiliśmy na nie „mydelniczki”) i jestem prawie pewny, że sprawne, wersja C64G (ten z białymi klawiszami) - piszcie na priv, dogadamy się.
Amstrad @Santyago, @axe, @gorgh, @lopezpb, @caruso - tu może być ciężko, bo Astrady ratowałem, jak szkoła likwidowała stare sprzęty z pracowni informatycznej i są w różnym stanie (część jest nawet umazana farbą w sprayu, ale raczej do zmycia i odratowania) Niestety nie wiem, czy wszystkim będę w stanie zaproponować działające/bądź w miarę dobrym stanie egzemplarze. Piszcie na priv. Zobaczymy, ile się uda wygospodarować. Trzymam się kolejności zgłoszeń.
@Santyago - chętnie cię ugoszczę i pokażę co mam ze sprzętów, możemy też na bieżąco przetestować te Amstrady, którymi byłbyś zainteresowany.
Atari @RiverRide, @maly_swd - tu mam zgrzyt, bo chcecie wziąć wszystko hurtem i nie wiem jak to rozwiązać. Napiszcie na priv, postaram się zrobić listę tego co mam i wam podrzucić. Widzę 2 możliwości: albo sprzedam temu, który da więcej, albo jakoś się dogadamy i podzielimy sprawiedliwie na dwóch. (Oczywiście prawo pierwokupu ma ten, kto napisał na forum pierwszy)
@Caesar - Atari 130XE jedna sztuka to myślę, że by się znalazła poza konkurencją ;)
Amiga @Jacques - znalazłaby się (ale muszę sprawdzić, czy mam ją u siebie, czy jeszcze na mieszkaniu rodziców) - miałem też do niej jakieś 100-200 dyskietek (gość, od którego kupiłem stacje, pisał muzykę na demoscenę i używał tych dyskietek do zapisu swojej pracy) - dyskietkami też zainteresowany?
@RiverRide - pisz na priv
Dziś/jutro postaram się jeszcze porobić jakieś zdjęcia i podesłać na forum, żebyście widzieli, w jakim stanie (na razie tylko wizualnym) są te sprzęty.
Dobra, to jeszcze jeden rarytas. Mam 3 sztuki POFO (Atari Portfolio) z niemiecką klawiaturą (QWERTZ) - Jeden powinien działać bez zarzutu. - Drugi jest rozkręcony (wszystkie części i śrubki są) i wymaga wymiany/naprawy tasiemki wyświetlacza (pękła od otwierania/zamykania ekranu) - I trzeci niesprawny do zbadania.
Do tego Interface drukarki Dodatkowy moduł 512KB ROM z jakimś niemieckim oprogramowaniem Zasilacz I instrukcja po niemiecku