Tak, minęło już 50 (!) lat od daty założenia firmy ATARI! Z tej okazji szykowanych jest wiele atrakcji, w tym nowa miejscówka, o której poinformujemy niebawem!
Spotykamy się w dniach od 12-go do 14-go sierpnia (piątek-niedziela) w Gdańsku. Pamiętajcie, że poniedziałek 15-go sierpnia jest wolny od pracy - będzie można spokojnie odpocząć :)
Drodzy Bracia i Drogie Siostry! Miło mi zakomunikować, że zaczynają do nas przychodzić nagrody na letnią edycję Silly Venture 2022!
DaruG, który bardzo mocno nas wspiera od ubiegłego roku, tym razem przekazuje w nasze ręce dwa komputery z serii ST - 520STFM oraz 1040 STe! Póki co uzgodniliśmy, że oba komputery wylądują w kategorii Atari XL/XE demo compo!
A zatem do dzieła! SV to ludzie, ale też prace w konkursach! Serdeczne podziękowania dla Darka za wspaniałe nagrody!
p.s. DaruG już zapowiedział kolejne Atari 1040 STe na edycję zimową :) Ale nie będzie to zwykłe STe... szczegóły wkrótce!
Witam wszystkich atarowców na Planecie Ziemia! A także poza, jeśli tacy są :) Nadszedł czas, aby poinformować Was o nowej miejscówce na tegoroczną, letnią edycję Silly Venture 2022! Jak wiecie nie od dziś, bardzo lubię wyzwania - które niekoniecznie wiążą się ze zdrowym rozsądkiem ;) Jednak konwencja Silly do czegoś zobowiązuje. W zeszłym roku letnia edycja SV2020+1 odbyła się na stadionie "Polsat Plus Arena w Gdańsku" - miejsce nietuzinkowe, jak na demoparty :) Okazja również była nie byle jaka (przesunięta z uwagi na Covid o rok) - 20-lecie SV oraz 35-lecie Atari ST. Komentarze, które pojawiały się po ujawnieniu poprzedniej miejscówki rekompensowały mi całą resztę i utwierdziły w przekonaniu, że był to dobry pomysł :) Jednak najbardziej utkwiły mi w głowie słowa mojego niemieckiego przyjaciela Slatora z grupy Arsenic:
"are you totally nuts? :) What's next? Death Star?"
Dodatkowo na polskim serwsie AtariOnline pojawiła się relacja z party, w którym jej autor (Kaz) odniósł się do słów Slatora:
"next stop DEATH STAR. Czego nie należy powtarzać Greyowi, tak na wszelki wypadek".
No i cóż... wyobraźnia zaczęła działać... :) Podczas mojego spotkania z Sachym / Wanted Team rozmawialiśmy o tych komentarzach i przypadającej na ten rok 50-ej rocznicy firmy ATARI. Zastanawialiśmy się wspólnie jak podnieść (jeśli to w ogóle możliwe) poprzeczkę :) I nagle Sachy wspomniał o... Olivia Star :) Jest to jeden z najnowocześniejszych budynków wysokościowych w Polsce i jeden z kilku budynków w kraju z trójszybową całoszklaną fasadą. Budowa Olivia Star została ukończona w 2018 roku, ma 180 metrów wysokości (156 metrów sięga najwyższy punkt elewacji), co czyni z niego najwyższy budynek Trójmiasta i lokuje go w czołówce najwyższych budynków w Polsce!
Z najwyższego piętra budynku widać: - Zatokę Gdańską - Klif Orłowski w Gdyni - port w Gdyni - port w Gdańsku - molo w Sopocie - Półwysep Helski - Mierzeję Wiślaną - Trójmiejski Park Krajobrazowy
Jeśli chodzi zaś o infrastrukturę to również jest na najwyższym poziomie :) (po prostu nieziemska!) Z tego też powodu nie będziemy mieć problemów ze streamowaniem ;)
Także Kochani, to nie fejk... W dniach od 12-go do 14-go sierpnia spotykamy się... na ostatnim, 34 piętrze najwyższej położonej sali konferencyjnej w Polsce!
Przypominam, że 15 sierpnia jest dniem wolnym od pracy! :)
Feel invited to the highest demoscene party in planet earth! :)
ATARI FOREVER !!!
Olivia Star aleja Grunwaldzka 472C 80-309 Gdansk POLAND
Więcej zdjęć z nowego party place znajdziecie na oficjalnym profilu wydarzenia SILLY VENTURE 2022 SE->link<-
Niedługo szczegóły odnośnie noclegów...
Logo SV2022 SE oraz elementy graficzne wykonał tradycyjnie mOOnie (dziękuję!)
@MaW: thx ;) jak widać ATARI nieźle zrywa mi beret :D
Reszta w Waszych rękach - uczestników na party i osób zgłaszających prace. A, no właśnie - mogą być one tematyczne, jakieś nawiązania do Death Star itd.
Na dzisiaj bardzo cieszy fakt, że pojawi się pokaźna grupa osób z zagranicy - z Niemiec, Francji, Wielkiej Brytanii oraz Szwecji. Niektórzy mają już kupione bilety lotnicze, a nawet... rezerwacje w pokojach hotelowych :) Nie czekali na info odnośnie noclegów i zaklepali miejsca na własną rękę ;) Oh well :)
Informacje odnośnie noclegów zostaną podane w poniedziałek 23-go maja. Zgodnie z tradycją na hasło "ATARI" będą specjalne zniżki, m.in. w hotelu "Arkon Park".
Phi! Ja sobie zamówiłem Ubera, aby obwiózł mnie wokół stadionu, tj. spod bramy głównej do hotelu po drugiej stronie. Wcześniej oczywiście odbiłem się od zamkniętej bramy, a później tylko patrzyłem, jak kolejni "szoferzy" rezygnowali z kursu. W sumie doszedłbym w tym samym czasie, co czekałem, ale nie miałem siły ani ochoty na spacery, zwłaszcza z dwiema szwedkami w rękach. ;-)
W tym momencie chciałbym zaprezentować Wam ofertę dwóch hoteli, znajdujących się niedaleko party-place. W obu udało się załatwić zniżki na hasło "ATARI".
Oto szeczegóły:
HOTEL OLIVIA ** Al. Grunwaldzka 470, Oliwa, 80-309 Gdańsk
Ale uwaga! W tym hotelu nie ma już zbyt wielu pokoi, dlatego lepiej się pośpieszyć.
Tutaj przyznano nam zniżkę na poziomie 5%. Ceny z rabatem będą również obowiązywały na wcześniejsze i późniejsze doby – jeśli ktoś będzie chciał przedłużyć pobyt, wówczas będzie taka możliwość.
Ceny są następujące:
Parter (pokój ekonomiczny z widokiem na lodowisko)
- 1 os. bez śniadań – 180 zł/doba (na hasło ATARI = 171,00 zł / doba) - 1 os. ze śniadaniem – 210 zł/doba (na hasło ATARI = 199,50 zł / doba) - 2 os. bez śniadań – 205 zł/doba (na hasło ATARI = 194,75 zł /doba) - 2 os. ze śniadaniami – 265 zł/doba (na hasło ATARI = 251,75 zł /doba)
Piętro (pokój standardowy z widokiem na okolicę)
- 1 os. bez śniadań – 230 zł/doba (na hasło ATARI = 218,50 zł / doba) - 1 os. ze śniadaniem – 260 zł/doba (na hasło ATARI = 247,00 zł / doba) - 2 os. bez śniadań – 270 zł/doba (na hasło ATARI = 256,50 zł / doba) - 2 os. ze śniadaniami – 330 zł/doba (na hasło ATARI = 313,50 zł / doba)
Parking dla Gości jest bezpłatny (po pobraniu identyfikatora z recepcji).
Doba hotelowa trwa od godz. 14:00 do godz. 12:00.
Śniadania w hotelowej restauracji trwają od godz. 07:00 do 10:00 we wszystkie dni tygodnia.
W terminie 12-14 sierpnia na hasło "ATARI" zostanie zastosowany rabat w wysokości 20% w stosunku do cen opublikowanych na stronie internetowej hotelu. Ceny z rabatem będą również obowiązywały na wcześniejsze i późniejsze doby – jeśli ktoś będzie chciał przedłużyć pobyt, wówczas będzie taka możliwość.
Uwaga - osoby, które dokonały rezerwacji poprzez booking.com, chcąc skorzystać ze zniżki na hasło "ATARI" muszą anulować poprzednią rezerwację i zrobić ja bezpośrednio przez stronę hotelu bądź za pośrednictwem e-mail.
Doba hotelowa trwa od godz. 15:00 do godz. 11:00.
Śniadania w hotelowej restauracji trwają od godz. 06:30 do 10:00 od poniedziałku do piątku, natomiast w weekendy w godz. 07:00 do 11:00.
W ramach pobytu goście mają bezpłatny, nielimitowany dostęp do strefy sauny (parowa i sucha), siłowni.
Parking:
- przed hotelem 8 miejsc bezpłatnych - parking podziemny: 40 pln/auto/doba - pozostałe miejsca parkingowe – strefa płatnego parkowania
p.s. Specjalne podziękowania dla Hospesa za grafikę :)
@maly_swd: ok :) Ty znasz Go na pewno lepiej :) trzymam kciuki za powodzenie w przekonywaniu!
Właśnie się dowiedziałem, że od momentu ogłoszenia pokoi na hasło "ATARI" w "Olivia Star**" zaczęły one bardzo szybko znikać. Natomiast w "Hotel Arkon Park Gdańsk****" bookują się głównie osoby z zagranicy.
Do piątku będzie 3-cia opcja do wyboru - hotel z 3 gwiazdkowy.
Zgodnie z obietnicą podaję 3-cią opcję, jeśli chodzi o noclegi ze zniżką na hasło "ATARI"! :) Dodatkowo obiekt honoruje Bony Turystyczne (których ważność przedłużono do Września 2022!) :)
W terminie 12-14 sierpnia na hasło "ATARI" zostanie zastosowany rabat w wysokości 10% w stosunku do cen opublikowanych na stronie internetowej hotelu. Ceny z rabatem będą również obowiązywały na wcześniejsze i późniejsze doby – jeśli ktoś będzie chciał przedłużyć pobyt, wówczas będzie taka możliwość.
Doba hotelowa trwa od godz. 14:00 do godz. 11:00.
Śniadania w hotelowej restauracji trwają od godz. 07:00 do 10:00 we wszystkie dni tygodnia.
Parking dostępny przed obiektem, niestrzeżony, bezpłatny.