@pin - w odpowiedzi na państwa uwagę dotyczącą usługi Oranje Św14tł0wód - przedstawiamy dowód, że "w 2022 roku, idąc z duchem nowoczesności, łączymy dwa żywioły - światło i wodę, poza tym u nas działa, więc o co wam chodzi !!!1111oneoneone"
@mkolodziejski ..tak z ciekawości zapytam: na czym robisz kopie zapasowe? Ponoć najbardziej długowieczne są płyty m-disc. Reklamują, że nawet do 1000 lat wytrzymają.
- co godzinę archiwum na RAID z 4*nvme - na potrzeby bieżące <10 lat - wyłącznie macierze RAID na talerzach łatwo wymienialnych w RAID 6 (z tolerancją błędów dwóch nośników) - na potrzeby "kiedyś" >10 lat - storage w chmurze AWS, SLA durability na poziomie 99,999999999% - okazjonalnie backupuję jeszcze w BackBlaze
@crrn - też mi się podobała prezentacja Dely'ego, ale wydaje mi się, że już wcześniej widziałem podobną (oczywiście jego autorstwa i wykonania) na Pixel Heaven 2022, ale mniejsza o to - całość bardzo dobra, z humorystycznymi wstawkami od Pirxa i Pecusia - dobry kontrast wyszedł :D
@dely - jeżeli to czytasz - nie mogę się doczekać Twojaj książki o polskiej demoscenie :P
* piątek, 8 lipca: - 20:00 - premiera płyty: Wacek of Arise - In the Mix at Lost Party 2021 - 21:30 - grill
* sobota, 9 lipca: - 12:00 - deadline dla prac zgłaszanych do konkursów - 12:01 - Narodziny polskiej demosceny, przełom lat 80. i 90. - Daniel Koźmiński, Komitet Społeczny. Kronika Polskiej Demosceny - 13:00 - In Nihilum Reverteris - bebechy gierki dla ZX & RPi uncensored - 21:00 - compos - 22:30? - grill (po kompotach) - 00:00? - koniec głosowania (lub godzinę po zakończeniu konkursów - w zależności co nastąpi później)
256bytes intro 1. Monument in the rain - Gorgh 2. Flag of Ukraine - Koala 3. Lost bleep - Tygrys 4. Lost in the clouds - Xeen 5. Grawitacja 2k22 - Koala 6. Lost 2022 - Sun 7. Tristesse - Gorgh
WILD compo 1. Jakub Husak Suite - Igor 2. Biały 3. Time Travellers - the lg crew 4. Podwodny Świat - wiktro/radissons
DEMO compo 1. Rewind - NG & Zelax 2. Alley Dog - Agenda 3. Bring back '80's - Blowjobb 4. Ogłuszacz 2 - Mateoos & Koala