@lexx - czy można liczyć na drugą wersję okładki do NINJA? ;) Mam wrażenie, że "sztuczna i." najlepiej się czuje w klimatach bajkowych/komiksowych a akurat w NINJA przydałaby się bardziej realistyczna okładka. :]
Masakra! Ale czadowe!! Mam pytanie techniczne odnośnie napisu na koszulce - bo AI to sobie z napisami nie bardzo radzi, Jak zrobiłeś to "DIABLO design" ? Czy to Photoshop, rasteryzowanie warstwy textowej ite de i te pe ?
@Santyago, @seabrush Dzięki, cieszę się, że się podoba. AI ma problemy z napisami, więc robię je sam. Generowanie obrazów i osiągnięcie tego, czego oczekuję, również nie jest łatwe. Czasem tworzę jedną grafikę z kilku innych, usuwając i maskując niepotrzebne artefakty, które AI postanowiło dodać, bo według niej miało być lepiej lub ciekawiej.
Czekałem na to. Nawet wczoraj sobie myślałem, że fajnie by było jakby się ukazało. Ale powiem Ci, że... jakoś tak coś mi nie pasuje... Nie wiem co. Za to plus za myszkę, ważna postać. Idę drukować i nagrywać dyskietkę :-)
Właśnie wydrukowałem. Powiem ci, że - moim zdaniem - po dodaniu tego żółtego outline'u to ten napis umieszczony na górze (a logo Atari na dole, jak poprzednio) byłby dobrze widoczny oraz zrównoważyłby kompozycję. W tej chwili na górze jest tak... pusto.
Ładuje się pierwsza część, po informacji o tym, który dodatkowy bank będzie wykorzystywany pojawia się animacja i zwis... stacja dalej nie czyta... nie jest to wina pliku ATR a gównianego xbiosa. Testowałem różne wersje (z różnymi gęstościami) - efekt jest zawsze ten sam.
Nieśmiało dodam, że MadTeam ma kilka niezłych innych pozycji - PANG, Getris, Mental Age, Nibbly... to tak tylko informacyjnie, jakby Ci pomysłów brakowało... co jeszcze można zrobić
Ta nowsza ładniejsza... ja już wydrukowałem i podmieniłem. Ps. Nie wiem czy tylko ja tak, mam, ale keystone keepers na stronie domyślnie drukuje się zmniejszony (trzeba we właściwościach drukowania zmieniać, aby koperta wyszła w dobrym rozmiarze. Wydrukowałem sobie już wszystkie, do sklejenia została jeszcze 15... kawał niezłej roboty...
@piguła dzięki, błąd w keystone został poprawiony, moje niedopatrzenie, po zmianie rozmiaru PDF, aby wyeksportować do JPG, zapisałem do PDF i z stąd ten rozmiar.
Co do ACE OF ACES, okładka robi (pozytywne) wrażenie, ma się rozumieć. :) Przyczepiłbym się tylko do dwóch spraw 'logicznych': widoczne ręce pilota na sterach powinny być jednak zasłonięte (w końcu upału w tych kabinach chyba nie było) i ten samolot naprzeciwko jest jakby ciut za blisko (chyba, że to opcja na powietrzne "kamikadze"). Reszta jest fajnie.