atarionline.pl Nowe okładki gier - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorlexx
      • CommentTime31 Oct 2024 18:10 zmieniony

Hello,

Thank you for the kind words! I'm glad you liked my work. Of course, I can prepare it in a print-ready format for a poster or as a calendar for the year 2025, if that option is more suitable.

Specifically, which graphic or graphics from my work are you referring to? This will help me tailor the project to your needs. Please also let me know which version would be preferable and any details regarding the format or layout.

I don’t want to clutter the forum with private conversations, so I suggest we continue this discussion via email at lexx@ataricovers.com.
      • 2:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime31 Oct 2024 22:10

Hey Lexx!

More than a personal request, it was just an idea that I think the community would really enjoy. For the content selection, maybe you could do a survey or check the downloads on your site. The top twelve games—based on votes or downloads—could be great for the calendar or posters!
      • 3: CommentAuthorlexx
      • CommentTime31 Oct 2024 23:10 zmieniony

See if this works: should we use links to our sites or logos on the calendar?
      • 4:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime1 Nov 2024 10:11 zmieniony

O-JA-CIĘ!!! Chłopie, toż to pójdzie jak świeże bułki!
      W wersji bez logo, przy takim doborze tytułów, żeby to było multiplatformowe, to wielu retro-fanów się skusi, bez względu na stajnię sprzętową. Myślę, że spokojnie znajdziesz kogoś, kto to wyda. Byle szybko, bo Nowy Rok za pasem.
      • 5: CommentAuthorlexx
      • CommentTime1 Nov 2024 11:11 zmieniony

Nie będę tego wydawał zrobię pliki graficzne w PDF i w sieci są firmy co robią online kalendarze na biurko. I kto będzie chciał to sobie zrobi.Zrobię wersję Polską i Angielską
      • 6:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime1 Nov 2024 16:11

Hey Lexx,
      Your calendar ideas look amazing! I think an A3 format would work perfectly for a wall calendar, so users can easily print and spiral-bind it. Maybe you can take this as a reference: ->link<-
      And about the logo—totally fair to include your website logo!
      • 7: CommentAuthordrakon
      • CommentTime1 Nov 2024 21:11

Piękne! A w związku z tym, że mam nową drukarkę i materiały do produkcji (spirale, perforatory, okienka itd.) to czekam tylko, aż będę mógł sobie to wydrukować i zawiesić na ścianie :)
      • 8: CommentAuthorlexx
      • CommentTime1 Nov 2024 21:11 zmieniony

Pod koniec tygodnia kalendarz powinien być gotowy do pobrania. A dzisiaj jeszcze zrobiłem MAFIA do pobrania tutaj. ->link<-
      • 9: CommentAuthorlexx
      • CommentTime3 Nov 2024 10:11 zmieniony

Kalendarz rok 2025 Format A3, do Pobrania tutaj ->link<-

Miesiące i odpowiadające im tytuły gier:

Styczeń: "Draconus"
      Luty: "Ghost Busters"
      Marzec: "Gremlins"
      Kwiecień: "Frogger"
      Maj: "Keystone Kapers"
      Czerwiec: "Laura"
      Lipiec: "Cavernia"
      Sierpień: "Pitfall!"
      Wrzesień: "Boulder Dash"
      Październik: "Bang! Bank!"
      Listopad: "Fred"
      Grudzień: "Donkey Kong Junior"
      Polska wersja w przygotowaniu !
      • 10: CommentAuthormoby3334
      • CommentTime3 Nov 2024 11:11

A dlaczego użyto dwa razy jednej gry ?

Luty: "Bang! Bank!"

Październik: "Bang! Bank!"
    1.  
      It is reminder that we will do a bank robbery in February AND in October 2025... ;-) ;-) ;-)
      • 12: CommentAuthorlexx
      • CommentTime3 Nov 2024 11:11

Mój błąd paczka już poprawiona.
      • 13:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime3 Nov 2024 16:11

No to teraz nie pozostaje nic innego jak zrobić akcję i to wydać. Kto ma mozliwosci techniczne? Bo to jest tak zajefajne, że aż szkoda tego nie zrobić... Ewentualnie, wiecie gdzie można zamówić pojedyncze sztuki?
      • 14:

CommentAuthormav

To chyba nie takie proste, żeby ktoś to hurtowo wydał, zwłaszcza z logo activision itp.
      • 15:

CommentAuthorTheFender

@mav: A o logu Atari taktownie nawet nie wspomniałeś ;)
      • 16:

CommentAuthorAtariteca

Lexx, wow! Thank you for designing those calendars—they’re absolute works of art, and in such a short time too. Truly impressive! ->link<-
      • 17: CommentAuthorAtaripuzzle
      • CommentTime3 Nov 2024 16:11 zmieniony

Nie podobają mi się te diabelskie rogi w Draconusie - dałoby się w January wymienić to na Robbo?
      • 18: CommentAuthorlexx
      • CommentTime3 Nov 2024 20:11 zmieniony

Ok zrobię dla ciebie specjalnie :), podeślę link. na stronie ->link<- dostępne już styczeń i luty w wersji POLSKIEJ
    2.  
      Wielkie dzięki lexx
      • 20:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime3 Nov 2024 21:11

Angielskie sobie druknąłem na A4 bo innej drukarki nie mam. Ale jak mają być i polskie to poczekam i docelowo zrobię polską wersję.
      • 21: CommentAuthorlexx

Tutaj jest ->link<- firma która robi kalendarze plik PDF jest przygotowany do druku A3.
      • 22:

CommentAuthorPeri Noid

O, fajnie. Dzięki.
      • 23: CommentAuthorpigula
      • CommentTime4 Nov 2024 11:11 zmieniony

lex a możesz zamiast plików pdf wygenerować jpg (z najmniejszą kompresją) - bo mi firma z allegro płacze, że te pdf'y są za duże i im się czcionki rozjeżdżają...
      (cytat: najlepiej byłoby podesłać same pliki jpg w wymiarach 301x424mm ( jest to wymiar ze spadem 2mm ).
      • 24: CommentAuthorGekoPL
      • CommentTime4 Nov 2024 11:11 zmieniony

lexx - Pod "February" w wersji angielskiej - podlinkowany jest "1-january.pdf".
      • 25: CommentAuthorlexx
      • CommentTime4 Nov 2024 12:11 zmieniony

@piguła. Jak wrócę do domu, zrobię JPG i wyślę. Z nowym spadem może być problem, bo nie chce mi się wyznaczać nowych marginesów — w PDF-ie spad już jest zrobiony. Drukowałem u siebie i wszystko było w porządku, używając dokładnie tych samych plików. Może ich komputer ma za mało pamięci. :) Do polskiej wersji wprowadzam jeszcze poprawki graficzne oraz tekstowe. Którą wersję wolisz? @GegoPL, naprawione — dzięki za informację o błędzie!
      • 26: CommentAuthorpigula
      • CommentTime4 Nov 2024 13:11

ja wole pl
      • 27: CommentAuthorlexx
      • CommentTime4 Nov 2024 16:11 zmieniony

@piguła JPG masz tutaj ->link<- Język POLSKI skończony do pobrania tutaj ->link<-

I na zamówienie styczeń Robbo do pobrania tutaj ->link<-
    3.  
      Wielkie dzięki - pełen profesjonalizm i pasuje do kolorystyki kalendarza
      • 29: CommentAuthorpigula
      • CommentTime4 Nov 2024 22:11

Dzięki - pobrane i zlecone wykonanie :)
      • 30:

CommentAuthorAtariteca
      • CommentTime5 Nov 2024 03:11

@Lexx would it be possible to contribute with Spanish traslation for the calendar? Let me know, please!
      • 31: CommentAuthorlexx
      • CommentTime5 Nov 2024 05:11 zmieniony

@atariteca : I'm sorry, but I don't have the time to contribute to the Spanish translation for the calendar right now.

Nowa okładka RUFF IN TROUBLE do pobrania tutaj ->link<-
      • 32:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime5 Nov 2024 07:11

Super! To teraz tylko niech Shanti dorobi więcej poziomów :-D Ale wydrukuję sobie wcześniej. Po pracy.
      • 33: CommentAuthorlexx
      • CommentTime5 Nov 2024 07:11 zmieniony

W wolnych chwilach stworzyłem narzędzie online, które umożliwia przekształcanie dowolnych obrazów w stylizowaną grafikę pikselową. Użytkownik może dostosować rozmiar pikseli, wybrać paletę kolorów oraz zastosować różnorodne efekty wizualne, takie jak jasność, kontrast, nasycenie, rozmycie czy szum. Narzędzie oferuje także możliwość dodawania i edycji tekstu z wyborem czcionki i koloru.

Dodatkowo, użytkownik ma opcję określenia rozmiaru wyjściowego obrazu oraz formatu eksportu (PNG, WebP lub BMP). Wszystkie zmiany są prezentowane w podglądzie na żywo, co ułatwia proces tworzenia i modyfikacji grafiki. Historia zmian pozwala na śledzenie dokonanych modyfikacji oraz cofanie i ponawianie akcji. Przetestować można tutaj ->link<- Jeszcze nie wszystko może działac prawidłowo ale pracuję cały czas :)
      • 34: CommentAuthorGekoPL
      • CommentTime5 Nov 2024 11:11

Dość "fajne narzędzie" do pixelizacji obrazków.
      Co jest trochę niedopracowane:
      - Tekst umieszczamy na oryginalnym obrazku, więc po pixelizacji jest on totalnie nieczytelny (chyba nie tak to powinno być, ale ja tam się nie znam). Jak na mój gust tekst powinien być dodawany do pliku wyjściowego.
      • 35: CommentAuthorlexx
      • CommentTime5 Nov 2024 12:11 zmieniony

GekoPL Masz rację, wprowadziłem poprawki. Dodałem możliwość wyboru tła dla tekstu lub pozostawienia go bez tła, a efekty obrazka nie wpływają na tekst. Obrazek generuje się razem z tekstem. Wersja 2.6 ->link<-
      • 36: CommentAuthorlexx
      • CommentTime7 Nov 2024 13:11 zmieniony

Mapasoft TURBO-ROM zestaw 11 do pobrania tutaj ->link<-
      • 37: CommentAuthorlexx
      • CommentTime7 Nov 2024 17:11 zmieniony

• 38: CommentAuthorxbx
      • CommentTime7 Nov 2024 18:11

Bardzo fajne. Jest klimat Zybex-a.
      • 39: CommentAuthorpigula
      • CommentTime8 Nov 2024 13:11 zmieniony

Wlasnie odebralem paczke z kalendarzami. Fajnie to wyszlo :)
      • 40:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime8 Nov 2024 14:11

@piguła. Ile dałeś za kalendarz i gdzie zamawiałeś? Wygląda fajowo! :)
      • 41: CommentAuthorpigula
      • CommentTime8 Nov 2024 16:11

Allegro 30zł za sztuke.
      • 42: CommentAuthorlexx
      • CommentTime8 Nov 2024 19:11

#pigula zajebiście wyszło, szkoda, że logo Atari skasowali.
      • 43: CommentAuthorpigula
      • CommentTime8 Nov 2024 21:11 zmieniony

znaczy nie tyle skasowali, co akurat na nim jest wycięcie na wieszak, bo piptoki przeskalowali za mocno, chcieli zrobić jednolite tło, bez białej ramki..
      W ich wydaniu - musiałoby być większe wcięcie u góry tak aby logo wylądowało poniżej wieszaka.
      Zresztą zobacz na własną wizualizację - tam też logo Atari poleciało
      • 44: CommentAuthorGekoPL
      • CommentTime8 Nov 2024 21:11

Też to wyhaczyłem, to jest "nasz błąd".
      Oni tak drukują te kalendarze...
      • 45:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime9 Nov 2024 01:11

piguła:

Allegro 30zł za sztuke.

Zaglądam tam, próbuję szukać, ale nie trafiam na to.
      Podałbyś chociaż nazwę sprzedawcy?
      • 46:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime9 Nov 2024 01:11

• 47: CommentAuthorVidol
      • CommentTime9 Nov 2024 05:11

@Pigula: Okładkę sami zrobili czy trzeba sobie wyrzeźbić?
      • 48: CommentAuthorpigula
      • CommentTime9 Nov 2024 09:11

Ja zamówìlem, daĺem linka do plików jpg i zrobili wszystko sami. Kalendarz jest bez okładki czyli składa się z 12 stron.
      • 49: CommentAuthorlexx
      • CommentTime9 Nov 2024 09:11

W następnej edycji zrobię logo na dole :). @Piguła, mam pytanie odnośnie pliku gry Action Biker. Sprawdziłem wszystkie pliki, ale po przerobieniu gra nie działa. W niektórych przypadkach TURGEN generuje plik CAS o długości 29 minut, mimo że powinien zajmować do 1 minuty. Gra znajduje się w zestawie 11. Wypróbowałem chyba już wszystko.
      • 50: CommentAuthorpigula
      • CommentTime9 Nov 2024 11:11 zmieniony

A zastosowałeś patent z Super Packerem na PC? Aby wczytać i zapisać plik bez pakowania?
      PS. Jeszcze jako jpg byś mi tego robbo wystawił co zrobiłeś zamiast draconusa.