u mnie FN nadal działa bez zarzutu, ale mam pytanie o aNode...czy ktoś z was ma problem z tym programem? ładuję go bezpośrednio ze strony bociana (fujinet.pl) ale gdy chcę wyszukać programy aby je dodać do pulpitu to mam pusty ekran, poza tym przy ładowaniu programu mam na głównym obrazku logo przez moment śmieci
Mam zbliżony problem z aNode. Też ładuję ze strony fujinet.pl. Przez chwilę się ładuje, po komunikacie żeby wcisnąć Start żeby załadować defaultowy ekran są śmieci a następnie czerwony ekran i zwiecha komputera.
@fokaszalot: takie objawymiałem na firmware po UDP, ale jak zacząłem używać tego z TCP, to wszystkie takie problemy zniknęły jak ręką odjął.
@gorgh: podczas ładowania aNode zawsze też miałem i mam przez moment śmieci, ale tylko w kilku liniach ekranu gdzieś w okolicach środka, przy czym to w niczym nie przeszkadza, wszystko reszta działa mi poprawnie.
@Mq dzięki za info. Ciekawe bo byłem przekonany, że udało mi się poprawnie zrobić update softu do wersji 1.3. Co prawda mój fujinet wymagał wymuszenia flashowania przez wciśnięcie i trzymanie przycisku A ale jeśli prawidłowo interpretuję komunikaty, które pojawiały się w trakcie to flashowanie przebiegło poprawnie.
Zmarnowałem całe stado czasu, przy bezowocnych próbach aktualizacji fujineta... Przez felerny kabelek usb. To, że ładuje telefon, jeszcze nie oznacza, że jest w pełni sprawny.