atarionline.pl Space Harrier na SIDE3 - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthormoulder
      • CommentTime6 Aug 2024 13:08

A więc włożyłem 74LS08 i w space harrier w.formacie rom kaszanka na ekranie od samego początku. Mam też 2.wersje w.fomacie car i tam menu główne gry wyswietla się już poprawnie, potem kaszanka.
      • 2: CommentAuthortebe
      • CommentTime6 Aug 2024 16:08

z ziemniaczkami będzie pyszny obiadek ;)
      • 3:

CommentAuthorsun
      • CommentTime6 Aug 2024 16:08

nie zapominaj o musztardzie
      • 4:

CommentAuthorAlex
      • CommentTime6 Aug 2024 17:08

Jak 74LS08 to się nie dziwię...
      • 5: CommentAuthorSplawik
      • CommentTime6 Aug 2024 17:08

@moulder mi Space Harrier odpala się z pliku car. Działa doskonale :) Side 3.0, firmware 0.69 w tandemie z Ultimate 1mb.
      • 6: CommentAuthormoulder
      • CommentTime6 Aug 2024 19:08

To co wg Was powinienem zrobić, żeby Space Harrier ruszyl przy moim configu?
      • 7: CommentAuthorSplawik
      • CommentTime6 Aug 2024 19:08

A sprawdź ten plik z załącznika - to dokładnie taki, jaki działa u mnie.
      • 8:

CommentAuthorPeri Noid
      • CommentTime6 Aug 2024 20:08

@Alex Właśnie mi taki "downgrade" pomógł w jednym kompie. Tak, zwykle się zakłada F-kę. Ale nie zawsze należy.
      • 9: CommentAuthormoulder
      • CommentTime6 Aug 2024 22:08

@splawik niestety Twoj plik tez sie u mnie krzaczy.
      • 10: CommentAuthorSplawik
      • CommentTime7 Aug 2024 09:08

Hmm, no to nie wiem jak pomóc. Ja mam fw 0.69 w SIDE3, ale z tego co pamiętam to Space Harrier działał mi od samego początku też na wcześniejszych wersjach fw.
      • 11:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime1 Nov 2024 12:11

@moulder
      Trochę czasu minęło, ale jest szansa na rozwiązanie problemów z Twoim SIDE 3.0.
      Jaką wersję jed SIDE3 pokazuje loader z SIDE?
    1.  
      JED 1.0 for SIDE 3.0 now available here:

->link<-

For those who like to live dangerously, it's possible this might alleviate timing issues otherwise apparent with JED 1.1/1.3. Note the loader will report a spurious JED version number with this firmware, owing in part to a JED version workaround for Altirra. I'll come up with a fix for that presently. Re-running the XEX JED updater a second time, however (and then bailing out) will show that the JED was downgraded to version 1.0.

Don't try this unless you have to, and don't apply JED 1.0 to a SIDE 3.1 (black PCB), since JED 1.0 has no awareness of the extra SRAM and other features introduced in SIDE 3.1.