atarionline.pl plastik Atari, nowe nietypowe podejście - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1: CommentAuthorMaciek
      • CommentTime27 Jun 2010 14:06

Jakiś czas temu zauważyłem na swojej sto trzydziestce dużo jaśniejsze plamy na których zniknęły przebarwienia. Nosiłem się od dawna z zamiarem przeczyszczenia go perhydrolem i oxy a tutaj nagle bez żadnych zabiegów takie coś...
      Nad Atari mam półeczkę gdzie trzymałem perfumy od narzeczonej i korzystając z nich co rano kilka kropel lądowało na Atari. Zrobiłem więc mały test i na waciku przetarłem mały kawałek. Następnego dnia był bez jakichkolwiek przebarwień, jak nowe Atari.
      Perfumy się skończyły, ale zaryzykuję i przetrę całe atari "Malibu playboyem" po powrocie z urlopu, zobaczymy :)Chyba, że to kweistia jakiegoś składnika, więc mnie oświećcie :)W miejscach gdzie wylądowały krople, zeszło przebarwienie nawet z klawiszy!
      • 2:

CommentAuthorlarek
      • CommentTime27 Jun 2010 15:06

Nie każdy ma narzeczoną...
      • 3: CommentAuthorpaptak
      • CommentTime27 Jun 2010 17:06

Czekamy niecierpliwie na wynik eksperymentu. Ja już próbowałem moczyć obudowę w Domestosie przez całą noc i nie pomogło.
      • 4:

CommentAuthorJacques
      • CommentTime27 Jun 2010 17:06 zmieniony

W kwestii odnawiania pożółkniętych plastików polecam wątek "retrobrite" na A.Area :-)
      ->link<-