najwazniejsze cechy : - 1mb / 512 (compy shop) - P`n`P - nie wymaga lutowania jak masz CPU w podstawce - montaz zajmuje pare minut - na razie testuje na golym kompie z sio2sd, Pasiu mowil ze moga byc klopoty z IDEa, z KMK2 smiga - male, pasuje do wszytskiego co ma 6502 i znaczek atari na obudowie
Przemcio chyba w przyszłym msc się do ciebie uśmiechnę i wyślę ci moje 800XE do modernizacji :) W tym się już wykosztowałem kupiłem Matrix-a do TT-ki :)))
Lotharek ... :) - to się zastanawiam teraz, czy SIMM'a nie wywalić :) - lepiej jest mieć możliwość przełączenia 1088/576k ze względu na zgodność w stosunku do 130XE. Czasami się to przydaje :)
Hmm, nie to zebym mącił ale nie lepiej ultimate sobie wstawić? Za jednym zamachem ma sie sparte, przelaczane rozszerzenie ramu 64/576/1088, 4 systemy , menu do wyboru na ekranie .Montuje sie to rownie prosto o ile nie bardziej.
czyli AMI 8839 MHU to 6502'jka wyprodukowana w fabryce AMI ? to jedyny chip jaki mam na podstawce... i tak sobie pomyslalem ze to rozwiazanie (O ile dobrze mysle) byloby IDEALNE! dolaczam sie do reszty z pytaniami -- jak testy? dziala? czy jest to sensowne w montazu? czy planujesz zrobic wiecej sztuk niz prototyp? czy zakladac ze bedzie wiecej sztuk bedzie okazja kupic? :)
Ja wolę ultimate z przyczyn o których Zaxon napisał (zresztą już mam :) ). Ale jeśli ktoś chce tylko pamięć, bo np. 4OS już ma, Sparte z zegarem na carcie... A prościej się U1 nie montuje bo prościej już nie można - wyjmujesz proca, wkładasz moduł, wkładasz proca... All - no jeszcze switch. W U1 masz jednak do wyjęcia ROM, MMU i kilka kabelków przylutować do płyty (czasem we wrednych miejscach jak komuś ręce latają :) ) a jak nie masz podstawek to różnica jest znaczna (wylutować 1 chip , a 2 plus kabelki)