Czy wiecie, że nasz komputer ma prawie tyle samo lat co sondy Voyager 1 i 2? Oba Voyagery pobiegły w kosmos w 1977 roku (czyli w roku narodzin konsoli VCS!) i oba działają do dziś! Podobnie jak nasze Atari. Wtedy to była solidna technika. Nie to co teraz. Łazik Curiosity ledwo wylądował na Marsie, a już okazało się, że ma walnięty czujnik wiatru, na szczęście rezerwowy działa. Wracając do techniki lat siedemdziesiątych, choć Voyager 1 znajduje się prawdopodobnie tuż przy granicy Układu Słonecznego i przestrzeni międzygwiezdnej, wygląda na to, że oba sprzęty (Atari i Voyager) jeszcze długo będą działać i dostarczać wielu interesujących informacji wzbogacając naszą wiedzę...
W sklepach Netto w Szczecinie pojawiły się znów konwertery kasetowe, w cenie 100zł. Przy pomocy dołączonego oprogramowania przerzuca zawartość taśmy do pliku mp3.
Czy ma ktoś może to polskie demo w działającej wersji? Trafiłem na nie na składance 112_programy_pomocnicze_a.atr Zaraz po tym ekranie emulator sugeruje przełączenie PAL/NTSC i Basic ON/OFF co nie pomaga.
Polskie demo Atari Digital Sound z 1988. Nie uruchamiałem go od jakichś 18 lat bo nie ma go na atari.fandal.cz i na atarimania.com Nagrałem je na giełdzie warszawskiej na ul. Grzybowskiej i potem przez wiele dni nie wiedziałem co wpisać by je uruchomić. Pewnej nocy miałem sen co konkretnie wpisać i gdy jeszcze było ciemno zerwałem się z łóżka, uruchomiłem prztyczkiem Atari i faktycznie zadziałało.
Kolejne polskie demo, którego nie spotkałem na atari.fandal.cz Grafika z gry Thrust i muzyka raczej nie kradziona z żadnej gry więc tu plus. Ktoś sobie nawet pod cudzym obrazkiem strzelił copyright. Link do obrazu dyskietki ten sam co ostatnio.
Girl Demo z wcześniejszego postu okazało się częścią dema Unity: ->link<- Polacy, Niemcy, Turcy i jeszcze ktoś skrzyknęli się razem.