Głosuj na te, które znasz. Niestety w katalogu gier AOL nie można wyszukać gier "po języku", a lista na Atarimanii nie jest kompletna, ale dobre i to: - gry w TBXL - gry w Action!
Jak byłem dzieciakiem to Tecno Ninja znalazłem na jakiejś dyskietce, której w ogóle nie kojarzyłem, że ją mam. Takie to były lata, że sam tytuł niesamowicie mocno mnie nakręcił. Po wczytaniu ani nie byłem zawiedziony, ani zachwycony, po prostu średniak. Dziś widzę, że autorem jest Kemal Ezcan, autor wielu tytułów - niekiedy dziwnych, oryginalnych, ale i całkiem grywalnych.
Balloonier prócz trochę niewygodnego sterowania jest dla mnie niesamowicie grywalny częściowo dzięki losowości układów plansz. Najpierw poznałem ten tytuł na PC.
Jak odpalić Tecno Ninja? Próbowałem wszystkich 3 wersji, v2 nie działa w ogóle, a v1 i v3 po screenie tytułowym i lądowaniu na planecie zaczynają czytać z dysku i trwa to w nieskończoność. Po wyłączeniu SIO patcha słychać jakby się pętliło w tym procesie. Pamiętam że miałem za starych czasów na Atari ale chyba też nie udało mi się odpalić...
@wieczór, tam jest zlikwidowanie zabezpieczenie, przy wylądowaniu trzeba wcisnąć dwa razy klawisz "z". Aha, jeszcze atr/dysk musi być dostępny do zapisu. Jeżeli to ni zadziała, próbuj jeszcze raz zassać którąś wersję, bo tam jest chyba coś jak mechanizm autodestrukcji po błędnym wpisaniu kodu.