Tak sobie chciałem obejrzeć intra w grach i do głowy przyszły mi takie oto pozycje:
-Vicky -His Dark Majesty -Kult -T34 The Battle -Project Fireblast (może w tym przypadku trudno to nazwać intrem, ale jakiś taki rozbudowany wstęp jest)
Kojarzę jeszcze grę z piramidami, gdzie też chyba było rozbudowane intro, ale coś mi tytuł umknął z pamięci.
Spelunker (Broderbund) Seven Cities Of Gold Schreckenstein (Ariola) Road Race Phantom (na 100% jest czolowka ale nie pamietam czy na atari - pamietam ze jest wprowadzenie do gry)
O, trochę się uzbierało :) W Rescue on Fractalus nie jest to jakoś bardzo rozbudowane, ale trzeba przyznać, że ta stacja kosmiczna do tej pory robi na mnie wrażenie. Spelunker ma raczej tryb demo, ale za to dość długi. Żadna z wersji Phantom, która jest na AOL nie ma intra. Może faktycznie to nie było na Atari. Wygląda na to, że Artefakt przodków też nie ma intra. Kupiłem kiedyś oryginał i tam faktycznie w wersji pudełkowej był dołożony komiks. Summer Games - ajajaj, pierwszy raz zobaczyłem grę na Atari ST, no i ta czołówka z zapalaniem znicza - opad szczęki. Na 8-bit też nie wygląda to źle. W Spy vs. Spy III też fajnie to zrobili.
Ace of Aces ma faktycznie całkiem przyzwoite intro. Dzięki. Pirates of Barbary Coast? Mnie się żadne intro nie uruchomiło. Hmmm, może trzeba poczekać? Bertyx ze swoją grafiką w trybie 8 jest świetny.
Amaurote,Jurassic Park2,SoS Saturn-(taki wstep,klimatyczny),Terminator,The last Starfighter,Droga do Duplandu mogla by posluzyc jako czolowka do gry ekonomiczno handlowej w stylu kupca badz przemytnika ;-). ...Infiltrator.
Do dnia dzisiejszego pamiętam wrażenie gdy po raz pierwszy odpaliłem to demko ,było na drugiej stronie dyskietki i odpalałem je kilkunastokrotnie ,więcej niż samą grę .