Pojawiło się dziś na stronie Fandala. Trochę inaczej niż zwykle brzmiące połączenie sampli z generowanym dźwiękiem. Dobry zagłuszacz na giełdę komputerową i może tak było.
For "Cyberscape" to load from 48k/64k, just change the player/viewer to one that loads everything from disk D1: into RAM (e.g. use a disk/sector editor and change D8: into D1:, thats all)...
Music Bag 3 ma ciekawy bajer - losowo podczas wczytywania pojawia się animowana, śmiejąca się głośno czaszka i zmienia się odgłos wczytywania danych z dyskietki. Druga ciekawostka w tym demie to mini intro, które ujrzymy dopiero jak zabootujemy komputer z drugiej dyskietki. Nic wyjątkowego, ale komuś się chciało pracować nad czymś co niewielu oglądało. Jeśli nie wiemy jak uruchamiać muzykę w tym demie dobrze jest poczytać helpa.
Nie dodaję niczego gdy tylko widać kawałek cycka lub lecą przekleństwa, youtube jest bardzo restrykcyjne i jeszcze pojawiają się Strażnicy Teksasu którzy oznaczają moje filmiki przez co niedawno ograniczono mi konto co już na szczęście wróciło do normy, ale trzeba było czekać kilka miesięcy.
Na Atari leciało mi to godzinami gdy przywiozłem na dyskietce z giełdy. Nie wiedziałem, że na to trafię, bo akurat to był pirat oferujący gotowe składanki, nie miał przy sobie Atari tylko kartony nagranych dyskietek. Pamiętam, że tacy sprzedawcy byli nerwowi gdy im się dyskietki przerzucało, musieli mieć niezłe straty przez kradzieże. Na wierzchu pudła były wymiętolone listy napisane odręcznie, maszynowo lub drukowane.
Posiadam kilka takich "katalogów" ze stuffem amigowskim zachowanych na pamiątkę. To naprawdę dziwne uczucie, gdy po latach przeglądasz owe tchnące onegdaj świeżością oraz tajemniczością spisy i mruczysz sobie pod nosem "znam - mam, znam - mam, znam - kicha, znam - mam, znam - mam... o, a tu pod drodze brakuje mu XXX i YYY"... :)
@s2325 Mam sentyment do demek z samplowaną perkusją. Illusion nie ma wpadającej w ucho muzyki, ale skaczący napis i kolorowy efekt końcem lat `80 kopały by tyłek c64