Witam Szanowne grono Atarowe. Przejdę od razu do konkretów, bo o to tutaj chodzi. Wraz z Śmiałą Gwardią* wpadliśmy na chory pomysł zorganizowania party (jak w tytule) który będzie „zamiennikiem” odwołanego (buu:() Fortification. Konkrety: - lokalizacja – jest jedna, ale będzie ona potwierdzona w tym tygodniu:) W okolicach Katowic - termin – 1 – 3 Maj 2015 (piątek – niedziela). - rezygnujemy z MSX kompo. Bardzo przepraszamy muzyków którzy zaczęli pisać, ale z uwagi na fakt że po Party są za 2 miesiące Głuchołazy, nie chcemy sobie wchodzić w paradę;)) - rezygnujemy z GFX kompo w „znanej” formie z powodów tych co powyżej. - dodajemy VBXE gfx kompo, znane z SillyVenture 2014, tutaj o konflikcie interesów mowy nimo - dodajemy VBXE game kompo – szczegóły wkrótce:D - regulamin który był na Fortification będzie w większości obowiązywał na Nowym Party z wprowadzeniem zmian o których mowa wyżej (brak MSX kompo, GFX kompo na VBXE, Game kompo na VBXE) Z góry od razu mówimy – regulamin nie podlega dyskusji:) Dlatego bardzo prosimy o niezaśmiecanie wątku. Wszystkie wrzuty na temat regulaminu będą przeze mnie ignorowane i zgłaszane do moderatorów w celu usunięcia:] Wątek na temat regulaminy został założony na AA przez kolegę Nostiego.
*Śmiała Gwardia jak to zwykle bywa, podzielona jest na ministerstwa, i tak oto: - Ministerstwo Infrastruktury – MarekP – Sala, zaplecze:) - Ministerstwo Kultury – Pinokio – organizacja kompotów, DJ, wodzirej (wodziryj? wódyryj?:D) - Ministerstwo Cyfryzacji – Koala – strona, invitka - Ministerstwo Spraw Zagranicznych – Miker – tłumaczenia, kontakty zagraniczne:)
Od razu małe wyprostowanie: dla nas Atari to przede wszystkim hobby, błoga zabawa, nie chce się nam wdawać w dziwne dyskusje typu „czy to jeszcze Atari”, „wpływ nielegalnych rozkazów na życie i rozwój człowieka” itp. Jeżeli komuś coś się nie podoba (blah!) w regulaminie z obojętnie jakiś względów, niech spojrzy na niego jako swoiste wyzwanie do „przeskoczenia” („Co ja qr*wa nie potrafię?”:]). Bez zbędnej ideologii, to ma być czysty „fun”. A jeżeli ktokolwiek będzie miał problemy techniczne które nie wie jak obejść, proszę od razu mnie pytać via mail – ze wszech miar spróbuję pomóc w rozwiązania problemu)
Jeżeli kogoś uraziłem – od razu przepraszamy – nie jest naszą intencją obrażanie kogokolwiek i czegokolwiek – love&peace:]
A teraz co mamy do zaoferowania: - stabilny, nie zmienialny termin – impreza NIE ZOSTANIE odwołana, chociażby „skały srały”. Nawet jak nikt nie przyjedzie to będziemy z MarkiemP, Mikerem i Pinem chlali 3 dni:] - stabilny regulamin – nie zostanie on zmieniony czy też odwołany! - party otwarte dla wszystkich (atarowców?)! Zero banów, zero invite-only. Łączymy się a nie dzielimy! - crazy kompoty (są pomysły!) - grill (kiełbaski /najlepiej sojowe – najsmacznejsze:D:D/ we własnym zakresie:) - i inne tego typu „znane” atrakcje:)
Teraz nasze główne cele na przyszłość (najbliższy tydzień). - podpisanie umowy na salę i zaklepanie jej na tip top - stworzenie stronki, oraz zorganizowanie zapisów:) tak żebyśmy wiedzieli kto jest chętny:] - poprawki regulaminu związane z powyższymi wytycznymi i jego publikacja. - invitka – już się pisze:] Jak tylko coś będzie gotowe od razu dzielimy się z tym na forum w tym wątku:] Na pożegnanie zauważyłem że ostatnio na forum były modne cytaty z różnych piosenek, to ja też coś zaśpiewam z jednego z moich ulubionych zespołów: „z prądem rzeki płyną tylko zdechłe ryby”:D
do zobaczenia na Dege.. Derege.. Dene… qr*wa… do zobaczenia na Party:]
W imieniu Ekipy Śmiałej Gwardii, koala --------- Edit: żeby podsumować co się ostatnio działo, dla tych co nie chcą szukać po wątkach:) 1. Odpalilismy stronę: ->link<- - tam znajdziecie informacje m.in. o lokalizacji;) 2. Prosimy zapisywać się do listy uczestników;) 3. Utworzyliśmy wątek: ->link<- do zapisywania się na ewentualne żarełeczko które też musimy wcześniej załatwić. Dlatego im szybciej tym lepiej 4. Mamy sponsorów! XEEN - Sio2SD LOTHAREK: Ultimate, SIDE2 RYSZARD MAUERSBERG: XC11 DUDDIE: 3xPokrywa XE WIELKIE MEGA PODZIĘKOWANIA! 5. Chcemy więcej sponsorów:)
zostało już półtora miesiąca do zlotów więc powoli zaczynamy wielkie odliczanie:] ... no może nie takie wielkie;P Jutro jedziemy do Istebnej z MarkiemP, doustalamy szczegóły, i wypróbujemy pobliski aquapark:D
----------- EDIT: Aquapark jest mały, ale zajebisty!! Jest możliwość wejścia grupowego, więc jak się zbierzemy to będzie jeszcze taniej:) ja tam na pewno pójdę, bo mój synek cały czas trąbi że chce na niebieską zajebistą zjeżdżalnię:]
Miło mi poinformować że dołączyli do nas Kolejni Super Wielcy Sponsorzy, oto oni: Anonimowy Al.. znaczy Darczyńca ufundował SIO2SD! Kolega Montezuma jest fundatorem SIO2BT!!!
JUPIII!!
Jeszcze link do wątku o deklaracji na żarełko: ->link<-
------------------------- update:)
ekhm ekhm, aby podbić trochę wątek garść infomacyji mam do Was:) 1. Jakby ktoś nie widział jeszcze invitki, zapraszam do zapoznania się ;) ->link<-
2. Mamy przygotowany dla partyzantów skromny upominek w postaci pamiątkowego długopisu (do wypisywania votek). Szału nie ma, ale zawsze coś;)
3. Dla zwyciężców poszczególnych kategorii mamy pucharki (jeszcze będą podpisane za co ktoś je zdobył:P). Ufundował je mój kolega, który organizuje ->link<- . Dzięki!
4. Proszę pamiętać że piątek to dzień wolny! także o napoje chłodzące jak i żarełko (na grila!!!) prosimy zaopatrzyć się dzień wcześniej;) w czwartek zrobimy jeszcze rozeznanie czy nie ma jakiegoś blisko lokalnego sklepu, ale lepiej dmuchać na zimne i zrobić zapasy wcześniej;) Sobota już jest "normalna"
to chyba tyle... DO ZABACZENIA NA PARTY! --------------------------------- Update informacyji;) Agenda na dzień dzisiejszy wygląda tak:
Piątek: 14 – obiadek 18 – koncert 20 – crazy compoty, compoty „growe” oraz „muzyczne”
Sobota: 8 – śniadanie dla tych co wykupili noclegi ze śniadaniem 10 – dla chcących się troszkę pomoczyć – wspólne wyjście do aquaparku. Wejściówki do aquaparku z rabatem można kupić w Halniaku, kosztują na 2h – 20zł (normalnie to 30 zeta). 14 – obiadek 15 – 22 tzw. czas wolny, czyli grill, jeżeli pogoda dopisze to jest tam boisko do siatkówki – ktoś chętny żeby się poruszać?:D 22 – główne compoty: zaczynamy od VBXE GFX, później VBXE GAME, a na końcu główne kompoty GAME COMPO później to wiadomo, liczenie votek i zaraz po tym ogłoszenie wyników.
Niedziela: 8 – śniadanie dla tych co wykupili noclegi ze śniadaniem 12 – zakończenie imprezy
Najważniejsze informacje: - jeżeli jedziemy od strony Wisły, skręcamy na skrzyżowaniu tam gdzie mamy sklep „Groszek” oraz stację „bliska” w LEWO, jakieś pięćset metrów dalej jest Halniak. Jeżeli przejedziemy skrzyżowanie i zobaczymy Biedronkę po lewej stronie znaczy że zajechałeś za daleko;) - na party place wjeżdża się po takich betonowych płytach, tuż przed ośrodkiem. Po prawej stronie widać piękny drewniany party p(a)lace - ośrodek przyjmuje niestety tylko gotówkę!!, tak więc trzeba zaopatrzyć się w nią. Najbliższy bankomat jest przy wspomnianym sklepie „Groszek” - jak już o „Groszku” mowa – będzie on czynny w piątek od 8 do 16!!! tak więc jest szansa że jak alkohol się skończy można tam będzie się jeszcze zaopatrzyć;) Na przeciwko sklepu jest pizzeria, podobno dobra, ale jeszcze nie wiemy w jakich godzinach czynna. - sleeping room jest w cywilizowanym i ciepłym miejscu – znajduje się on w kompleksie Halniak, na parterze w budynku D, w którym to zresztą są pokoje wszystkich partyzantów! MAMY TEN CAŁY DUŻY BUDYNEK DLA SIEBIE;) Ale tam wiadomo trzeba będzie się hamować. Główna impreza jest na party place i tego się trzymamy!
Ano :) Jakby ktoś potrzebował, to przypominam, że: - cienie do VBXE (biblioteki dla SDX, jak i źródło do wykorzystania we własnych programach dla DOS 2.x) są tutaj, - a opis rdzenia FX tutaj.
Czy ktos z szanownych Atarowcow bedzie wracał (gdzieś na nocleg) w piatkowa i sobotnia noc przez Ustroń (kierunek Katowice)? Przyjezdzam we wlasnym zakresie ale nie przewiduje noclegów. Pozdrawiam
Ale wam zazdroszcze tego party !!! No ale tak jak pisałem pare miechow wcześniej że spodziewm sie nowej małej atarynki . No i przyszła na świat wczoraj :) działa na mleko nie na prąd :)