Są na Allegro. Ale zostały ostatnie sztuki, więc trzeba się spieszyć. A "Poradnik Programisty" będzie, gdy uzbiera się odpowiednia liczba chętnych, brakuje jakichś 7 osób :)
maly_swd: dopisałem drugi egzemplarz. No to jeszcze sześciu chętnych i ruszam z pracami. A przy okazji pytanie: w jakim formacie ma być Atari Basic W.Miguta? Bo oryginalny jest mało poręczny. Zmniejszyć go? I czy koniecznie zachować dwukolumnowy format?
Hmm co do Atari Basica, chociaż niedawno kupiłem używany org. to dla mnie jak najbardziej zbliżony do org. Chętnie identyczna wielkość, dwie kolumny etc.
XXL: będzie w niebieskiej, prawie takiej samej jak oryginał. Format proawdopodobnie mniejszy, ale jeszcze zobaczę. Bo faktycznie oryginał kiepsko mieści się na półce....
Vidol, takich literówek i przekłamań jest więcej, pomimo kilkukrotnego sprawdzania przez kilka osób. Na razie na szczęście nie znalazłem błędów merytorycznych, i mam nadzieję, że nie znajdę. Dzięki za info, poprawię i jeśli będzie wydanie nr 2, to już bez błędu(ów).
Montezuma, to jedynie literówki, których jest dosłownie kilka, np. nie używane, zamiast nieużywane. W stosunku do oryginału poprawione jest ponad 150 błędów, w tym także poważne błędy w listingach i merytoryczne. A one mają cięższy kaliber niż literówka.
Uzbierało się 50 chętnych, więc zaczynam prace nad książką! Ukaże się pod koniec czerwca / początek lipca. Pozycja będzie zawierać również dwa dodatki: "Programowanie gry krok po kroku" autorstwa Marcina "Montezumy" Sochackiego, opisujący krok po kroku pisanie gry na przykładzie 1-kilobajtowej gry napisanej przez Frederika Holsta w formie przewodnika z objaśnieniami, wszystko z użyciem WUDSN IDE i kompilatora MADS. Dodatkowo, będzie można opcjonalnie zamówić oryginał tejże gry na kasecie. Drugi dodatek, autorstwa Krzysztofa "XXL" Dudka o xBIOS. Zachęcam do zamawiania poprzez mail: zamowienia (małpa) retronics (kropka) eu , na razie cena 89 zł w przedsprzedaży. Proszę od razu podawać adres do wysyłki plus email i telefon dla kuriera.
Książka dotarła razem ze słodkim załącznikiem :) Co FIRMA to FIRMA :) Proszę także dopisać mnie do listy oczekujących na "Poradnik Programisty Atari" i ,,Atari basic" jak będzie robiona lista :) pozdrawiam
Ponieważ cały nakład się sprzedał, rozważam dodruk. Ale tylko wtedy, gdy zbierze się przynajmniej 20-30 osób chętnych (resztę upłynnię na Allegro). Chętnych proszę, jak zwykle, o maila na zamowienia (małpa) retronics (kropka) eu Ponieważ są czasem problemy z komunikacją, prośba o podawanie nr tel.
Od dziś można zgłaszać chęć zakupu Atari Basic p.Wiesława Miguta. Książka ukaże się we wrześniu 2017, cena jeszcze nie jest znana, ale powinna wynosić ok. 80-90 zł. Proszę o podawanie także nr telefonu i adresu. Zamowienia (małpa) retronics (kropka) eu