serwus ludzie, Jako, że gra zbliża się do fazy testów, chciałbym się spytać, czy ktoś z was nie byłby chętny na testowanie jej. Ksywa osoby będzie umieszczona w creditsach. Proces testowania zacząłby się gdzieś za 5-7 dni.
Hmm w sumie nie mogę obiecać jakiś intensywnych testów(zazwyczaj nie zajmowałem się z tej strony tylko z drugiej), a zależy też czy za te kilka dni będzie padało(w końcu to okres wakacyjnYy) :-), ale być może mogę sprawdzić np. czy u mnie działa(Atari 65XE bez rozszerzeń wewnętrznych) i subiektywnie jak steruje się na joysticku. Byłoby świetnie dostać wersję na dyskietce(jestem w stanie pokryć rozsądne koszty, w tym wysyłki, mam stację CA). Wiem, że nie wszyscy mają obecnie sprawną stację dyskietek i w razie czego mam też stare SIO2SD i kartridż Ultimate, oraz magnetofon :-).
pgru: dzięki za zainteresowanie, ale do Rafała już wysłałem maila. Gra finalnie zadziała na Twoim komputerze, mam jeszcze wolne 20 kb w pamięci podstawowej.
Gorgh, fajnie ta Twoja gierka wygląda, tylko jedna rzecz mi nie pasuje- czy nie bardziej naturalnie byłoby uzależnić prędkość skatera od nachylenia terenu? teraz sunie równo (przynajmniej tak wygląda), hamując i przyspieszając niezależnie od spadku toru
odyniec1: masz rację, zaimplementowane jest przyspieszanie i zwalnianie w zależności od nachylenia, z tym, że waartości te są chyba zbyt małe, dzięki , poprawie to. Mgr_inż_Rafał: podesłałem właśnie plik do testów.
pracowałem dużo nad tym koślawcem, nawet z kolegą z pracy ,jutro zobaczycie efekt jak powinien ludek wyglądać według mnie by nie był koślawcem HEY.Tylko wkurza trochę że wszystko się dzieje za plecami a człowiek się stara , potem ktoś powie że grafik był potrzebny i mogłeś rysować ... szkoda że nikt kontaktu nie szuka,no tak ale chodziu o efekt by dopisać do końca , grafika i grywalność idą na dalszy plan....
charset zmienia się co 4 linie znakowe ekranu, w jednym zestawie jest 9*4=36 znaki trasy, 13 znaków soft-sprite, 4x4 przeszkadzajki i ok. 15 znaków elementów tła.
To nie dlatego, ze Ty napisałeś niejasno. To dlatego, że ja nie mam o tym pojęcia :) Niemniej przeczytałem całość :) Po prostu nie znam Atari od strony technicznej w ogóle. To dla mnie czarna magia. Może kiedyś?
... ten skejt przypomina Surfera w kompielówkach na start screenie . Dobrze że gra wygląda na grywalną ,są uwzględnione górki itp,do tego muzyczka i efekty . Nie troluje tylko mówię co widzę .
Na Atari z grami jest taka bida że głowa mała więc pewno podium będzie,gra kompletna i nie ma takowej .
Tak naprawdę to ja na Atari gram w kółko w to samo i już mi to zbrzydło gdyż nowości odpalam albo z sympatii dla autorów albo by muzyczek posłuchać ewentualnie rysunki pooglądać bo to wszystko to gry na raz ,bez głębi i celu ... ...
Dziękuję w imieniu Caruso i swoim. Irata4: moim subiektywnym zdaniem gra jest dość grywalna, jedyne co może przeszkadzać to brak zróżnicowania elementów trasy. Gra ma 14 lleveli. Mam nadzieje, że ci się spodoba.
Dzięki :) Z Caruso robiliśmy razem sporo produkcji: -GILP -IsoHunters -HotCold Adventure -NAG -intro Tricks Mam nadzieję, że ten trend utrzymamy, bo to fajna tradycja się zrobiła :) Poza tym pochodzimy z sąsiednich miast- ja z Wyszkowa a Caruso z Ostrołęki.
A nie dałoby się zrobić, żeby zjazd był od lewej góra do prawej dół? Wtedy bardziej przypominałoby to "Małysza" z PC. Nie wiem czemu, ale tak mam cały czas wrażenie, że gra jest "odwrotna" :)