- trochę zawiódł zasięg sieci, stąd permanentny efekt pikselozy ;) Finalnie czekamy na materiał zarejestrowany przez Kaję.
Zapraszamy na Decrunch! - czas: 14 czerwca 2019 roku .... szykujemy kilka niespodzianek, jak wszystko wypali to będzie grubo. Naszym gościem specjalnym będzie MOTIONRIDE!, no i kto wie - może jeszcze pewien jegomość dołączyć raczy ;)
To Yamaha DTXPress IV. Ile to teraz kosztuje - nie wiem, ale osobiście nie dał bym za to więcej niż 1500 cebulionów. Jeden z dwóch plusów tego zestawu to fakt, że powiedzmy połowa wejść na pady jest dwustrefowa, daje to przy okazji możliwość rozbudowy zestawu o nadplanowe pady. Poza tym - z brzmień to do czegokolwiek nadaje się tylko podstawowy zestaw (oak custom), bo reszta przy gęstym graniu jest zbyt syntetyczna. Można to oczywiście ominąć i użyć wyjścia midi używając zewnętrznego modułu brzmień, no ale wymaga to dodatkowej inwestycji.
Drugim plusem tego zestawu jest też wytrzymałość, cóż - mam trochę ciężką rękę po zestawie akustycznym na którym gram równolegle, no i pałki w rodzaju 160C lub D, czyli kije o grubości nogi od stołka ;) Zestawy elektronicznych perkusji na padach z naciągami w siatce ciężko to znoszą (podobno) a tu masz gumowe chamskie placki :)
Co do tej Yamahy DTX, to raczej dobry gust :) bo w wywiadzie przeprowadzonym przeze mnie ze sławnym muzykiem Adamem Gilmore (2004 rok) stwierdził on, że też ma właśnie taki sprzęt. :)
Ufff - wróciliśmy z DECRUNCH, było zabawnie ;) Na wstępie podziękowania dla MOTIONRIDE'a za wspólny koncert, oraz Lucy za telefonowe materiały audio - video :). Podziękowania też dla MAV'a za (jak sądzę) profesjonalne zarejestrowanie materiału z 4 kamer. Podziękowania też dla Lamberta za ogarnięcie rejestratora, mixera video do wizualki, oraz audio w czasie koncertu. A teraz kilka fotek:
Bardzo dobrze się Was słucha na żywo. Koncert wyszedł zajebiście :D Żałuję, że nie nagrałam całego koncertu na telefon (wyszłam jednak z założenia, że skoro nagrywa Mav, to ja nie muszę nagrywać wszystkiego - a szkoda). Mam wrażenie, że gracie teraz więcej energicznych kawałków, co uważam za ogromny plus. Jest moc! Dzięki również za after party - było bardzo zabawnie!
... w przerwie od Braciaków Ataraków postanowiłem powrócić trochę do korzeni. Na razie ciężko się rozćwiczyć, bo na padach gra się jakby inaczej ale ... :)