@pin - dane mam na różnych nieopisanych dyskietkach. Większość jest w standardzie KARIN 720KB. Aby móc przejrzeć źródła i znaleźć właściwe pliki chcę przegrać je na kartę CF. Niestety mam IDE+ bez przelotki.
@jhusak - pomysł zacny :) Tylko ja chciałem po prostu przegrać wszystkie pliki do jednego foldera pod Spartą od razu, by móc to sobie uporządkować i znaleźć co trzeba. Chyba zrobię sobie po prostu ten splitter skoro nikt nie sprzedaje.
@jhusak - tak ze 200 jakoś, choć nie wszystkie ze źródłami :)
@pancio - jasne, tylko chciałbym znaleźć ostateczną wersję, a w tym celu muszę przeszukać swoje tajne pliki. Nawet sobie XF-kę naprawiłem, by część dyskietek zgrać.
Nie... Do tej pory miałem SIO2SD, ale mi wysiadło, ale to i tak nie rozwiązywało problemu. Wolę porządnie zgrać pliki i je opisać, bo nigdy tego nie zrobiłem i był burdel, który dzisiaj pokutuje.
Kuba, najlepsze jest to, że ono się odpala i wszystko niby działa, tylko nie czyta karty SD :) Wymieniłem już wszystkie elementy oprócz mikrokontrolera i bez zmian. Chyba, że port w kontrolerze poszedł z dymem...
@Alex, w taki razie pozostaje mi poczekać... no chyba, że masz pod ręką prockę co "umie" grzebać w źródłowym pliku MIDI - tak bym se mógł sam wysłać dane do portu...
Bez żartów, ja nic nie robiłem. To jest zupełnie inne urządzenie niż Pancia. To jest złożone z ->link<- SIO. Pancio robi carta. A że gadaliśmy dziś, bo mi się piny pomyliły i szukałem czemu nie chce ze mną to ustrojstwo gadać :) No ale zagadało :) Teraz to mi się marzy jakiś druk 3d obudowy do tej wersji PCB :) Pozostaje jeszcze przetestować to z STe :)
Rozumiem. Z tej partii płytek, które mam powstanie 5 urządzeń, z czego 2 wyposażone w S2 Dream Blaster. Pozostałe płytki z częściami idą do ludzi, z czego 2 midi mogę poskładać - jak będą chętni - S2 Dream Blaster we własnym zakresie.
Zabieram się za projektowanie MIDIcar-a dla A800XL.. i już na wstępie muszę stwierdzić, że zbudowanie tego z przelotowym PBI będzie co najmniej trudne jak nie niemożliwe w rozsądnych rozmiarach. Otóż, jeśli uprzemy się by było przelotowe to wszystkie złączki DIN-5 (3x) i RCA (2x) oraz zasilanie muszą iść na boki. Niestety z jednego boku z atari mamy gniazdo monitora i kabel, który będzie w kolizji horyzontalnej (sic!) a z drugiej strony Atari mamy gniazdo SIO i też niemała wtyczka wystaje... w związku z powyższym oświadczam, że WERSJI PRZELOTOWEJ NIE BĘDZIE :-)
Ale można by wymyślić kątowy trójnik: Wtyk i gniazdo w poziomie a pomiędzy nimi gniazdo w pionie dla MIDI lub coś zbliżonego do IDE2ECI dla XE. Czyli wtyk i gniazdo w poziomie a płytka z MIDI w pionie ;-)
Ośmielę się nie zgodzić mimo wszystko! IDE2ECI nie ma sterczących kabli więc jest stabilne mimo, że w pionie. Niestety, z MIDI już nie będzie tak łatwo.. kilka kabli za które można "przypadkowo" pociągnąć sprawi, że ta wieża będzie niestabilna.. no chyba, że obudowa zapewni odpowiednią sztywność... Ale i tak ten pomysł mi się nie podoba, nie robię i już! :-)
MIDIcar pbi musi mieć obudowę przykręcaną do biurka. Do tego będzie można zadokować 800XL :) Ale na poważnie, to gniazda mogłyby wychodzić do tyłu z pionowej pcb jak sugeruje kkrys. Coś takiego jak tu ->link<- Zatem nie będą kable wpinane od góry czy z boków tylko z tyłu. Wtedy ma to jakiś sens. Na upartego - karkołomna konstrukcja - można zrobić z pcb taki parapet jak jest w tym inferfejsie IDE i wtedy na parapecie zamontować zwykłe (kątowe) gzniazda DIN, również wychodzące do tyłu, czyli tak jak gniazdo monitora i zasilacza z Atari. Parapety rządzą :)
@SUN - Pisałem, że MIDIMATE nie działa z PokeyMAX'em - ale np. prototyp Alexa (MidiBOX) już działa. Chodzi tu o kwestię, czy dane rozwiazanie używa input clock w SIO od strony Atari.
MIDIMATE i MIDICAR to zupełnie różne rozwiązania, nie bardzo rozumiem do czego nawiązujesz... zapewniam cię, że MIDICAR z POKKEY-maxem będzie współpracować wzorowo.. niezależnie od trybu/emulacji :-)
@pin: a widzisz, teraz wszystko jasne. @pancio: z pin'em dyskutowaliśmy o tym, że midimate nie działa i sprawdzałem czy to sio2midi zadziała z pokeymaxem.