Tony na Atari bedzie tozsamy z C64 roznica to muzyka i fx czego na c64 nie ma. Gra w hires mysle ze tego jeszcze nie bylo tak rozwiniete na Atari, mam nadieje ze docenicie nasza prace
@rafaldudek Jak w odpowiedzi tutaj na forum pod "Dodaj odpowiedź" wpiszesz do kogo ma być wysłana wiadomość, to wyślesz prywatną wiadomość, którą zobaczy tylko ten do którego wysłałeś.
To tak na przyszłość - a te e-maile usuń lepiej w widocznych dla wszystkich;)
pograłem trochę w demo na c64 i co mi się nie podoba to to, że Tony nie ma czarnej ramki przez co czasami zlewa się z tłem. Widać to na drabinkach i jak bohater stoi przy ścianie. Mam nadzieję, że na Atari ramka będzie :)
ewolucja wygladu Tonego jest dosc dluga, bo i sama gra miala nazywac sie Tony Halik i on mial byc na ekranie, jednak nie doczekalem sie zgody na uzycie takiego tyt. no to bylo roznie, 2 obcje sie spieraja w mojej glowie... jedena to nawiazanie do komiksu Kajko i Kokosz :D i 2ga ze taki Indiana Jones
Ciekawe to, co piszecie. Co prawda Kajko i Kokosz to tacy nasi Asterix i Obelix, wywarli duży wpływ na nasze dzieciństwo, ale mi po prostu nie pasuje ta jajkowata twarz do tego szkraba z wielkim kapeluszem. Nigdy też mnie Kajko i Kokosz nie porywali jakoś...
Gdyby Kajko wyglądał bardziej dziecinnie, to bym był za.
To nie powinien być ani Kajko, ani Indy. Jakiś lepszy, jedyny w swoim rodzaju Tony ;-) Po prostu żadna z powyższych propozycji jeszcze nie jest tym (najlepsza postać z wersji 3), sam kapelusz też git :-)
Przez Sio2Pc xex się nie wczytuje - czarny ekran i sieczka, ale załączony Atr już ruszy. Związane jest to z tym, że plik xex wg nagłówka ładuje się 2000-cfff ! Natomiast w Atr użyty jest x-bios :)
Ok, I'll check it out. Should be only to $bfff :) That would explain issues that I also had... We'll check tonight and try myself on real atari and sio2pc.
@Vidol - Faktycznie do $CFFF, tylko nie rozumiem w takim razie, dla jakiej przyczyny wspomniany plik ładuje się u mnie normalnie i uruchamia spod SDX (v4.49H), oraz loadera z bios (ideplus), choć fstruct wykazuje błąd - "range error". Ciekawostka druga - idealnie gra działa na rapidusie; tzn działa dokładnie tak, jak powinna.
jest błąd w nagłówku i danych jest mniej niż do adresu $CFFF i SDX, jak jej się skończą dane wcześniej to mimo wszystko uruchamia program. Loader z IDEplus też. Rozmiar danych to dokładnie 40023B.
No i dla takiej właśnie przyczyny FSTRUCT wywala błąd "166 - Range error"
muzyka glowna do Atari 4kanaly, w demie jej nie ma, w demie jet muzyka 3 kanalowa z poziomu 3go na 4 kanale maja byc fx'y. w filmiku jest tez poprawnie odgywana muzyka 3 nalalowa z grry, koder pracuje nad tym problemem ze gra falszywie odgrywa muzyke, ale i to poprawimy
Gierka oczywiście wypasiona, itp. jednak tylko zwrócę uwagę na jeden (mały) minus - niespójność wizerunku bohatera na czołówce i w grze. Nawet inne nakrycie głowy ma. ;)
A tak przy okazji, czy w gierce są wbudowane tzw. cheaty? :o
@Dracon, np. nieograniczona liczbę żyć. Po naciśnięciu spacji dwukrotnie pojawia się małe serce, gdy jest pełne, możesz umrzeć wiele razy. W pełnej wersji gry znajdują się poziomy z ukrytymi komnatami. Dodatkowo, z poziomu 1 i 2 możesz przechodzić bezpośrednio do poziomu 4.
Po rozmowie z programistą, powracamy do pomysłu, który już był zrobiony, ale został usunięty, ponieważ gra była bardzo trudna do ukończenia. Ostatnie drzwi zabezpieczone szyfrem. Teraz używany klucz w postaci maski, ale prawdopodobnie wrócimy do drzwi z szyfrem. Idea polega na tym, że na ścianie jednej z komnat generowane są losowo pewne znaki, których kombinację trzeba podać, aby otworzyć ostatnie drzwi. Masz trzy szanse na wprowadzenie poprawnego kodu.