atarionline.pl Silly Venture 2023 SE - Staying faithful to ATARI's roots! - Forum Atarum

Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.

• :
    • :

Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.

• 1:

CommentAuthorPecus
      • CommentTime20 Aug 2023 00:08

Powiem tak.... Nie było mnie (będę zimą) i tylko streamy oglądałem.

Brakowało dźwięku z sali. A poza tym ta punktualność... no cały klimat odebrała :)
      • 2: CommentAuthorpin
      • CommentTime20 Aug 2023 01:08

Taka subiektywna moja opinia, to tak patrząc na poziom prac ogólnie na wszystkie atarowe parties, to przydał by się jeden konkret zlot w roku zamiast od biedy kilku. Problem tylko w tym, że taka "unifikacja" raczej możliwa nie jest. Chyba, że odpuszczą w którymś roku wszyscy i reaktywować na jedną edycję wspólnym wysiłkiem quast'a? ;))
      • 3:

CommentAuthorBca
      • CommentTime20 Aug 2023 03:08 zmieniony

DO ADMINÓW!

A chciałbym aby istniało takie HI-SCORE może ktoś może zrobić - takie forum na którym porównać byłoby można wcześniejsze edycje i ówczesne zarazem, czy w tym roku produkcje są lepsze czy nijakie?

Trwa SV, i są nowe produkcje, pytanie - lepsze od wcześniejszych czy nie?
      Chciałbym je porównać (bazując też na waszych opiniach), a może ktoś ze świata by się podjął?

Z wielką prośbą dlaczego POKEY tu gra lepiej, dlaczego ANTIC wymiata, dla czego PROCEK ma lepszy asm.

I przepraszam, nie chciałbym tu akurat widzieć reklam nowego zasilania do atari (ale to też jest ciekawe)
      • 4: CommentAuthorgorgh
      • CommentTime20 Aug 2023 14:08

Szacunek dla Greya i ekipy (Sylwia, Adamka, Wieczór, Rafał i cała reszta). Party świetne, miejscówka fajna, duże podziękowania za terminowość kompotów, podziękowania dla twórców za prace, miło spędziłem te 3 dni.
      Ps Śmigło jak to czytasz, to odezwij się na gorgh(@)o2.pl
      • 5: CommentAuthoras...
      • CommentTime20 Aug 2023 19:08 zmieniony

To było najlepsze SV na jakim byłem.
      Dziękuję Greyowi, Sylwi, Kasi, Ewelince, Dorotce, itd...
      Party było super.:.

Niestety na kolejne też przyjadę, zawiodłem się bardzo pozytywnie :)
      • 6:

CommentAuthorPecus
      • CommentTime20 Aug 2023 19:08

A ja do Was zimą dołączę. Już mam hotel zarezerwowany :)
      • 7: CommentAuthoras...
      • CommentTime20 Aug 2023 19:08

Bardzo dobry pomysł ... :)
      • 8: CommentAuthorArti
      • CommentTime20 Aug 2023 21:08

Party było super. Trochę się zakręciłem bo wszystko było na czas :)
      Dzięki Grey za wspaniałą imprezę. Wiedziałem że się nie zawiodę. Koniec urlopu spędzony perfekcyjnie ;)
      • 9:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime20 Aug 2023 21:08

Grey - dzięki za kolejną fajna imprezę, duży szacunek że po pobycie w szpitalu nie poddałeś się i udało się zrobić imprezkę.

Na duże brawa zasługuje też Sylwia i jej ekipa od rozpieszczania nas.

Podziękowania też dla wszystkich którzy pomagali i byli razem z nami. Do następnego.

Nie pozdrawiam tylko pani w różowym
      • 10: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime20 Aug 2023 22:08

Oficjalne wyniki:
      ->link<-
      • 11: CommentAuthorpin

Rezerwuję stolik na SV2k23WE!!!!1111
      • 12: CommentAuthorArti

BTW kiedy będzie zimowa edycja???
      • 13: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime20 Aug 2023 22:08 zmieniony

Edycja zimowa ->link<-
    1.  
      Gratulacje dla Zdenda za produktywność!
      • 15: CommentAuthorkraczaj
      • CommentTime20 Aug 2023 23:08

Nic nie widziałem, nic nie słyszałem, ale patrząc po ocenach, bardzo równe party
      • 16: CommentAuthortebe
      • CommentTime21 Aug 2023 00:08

pamiętajcie, w game compo można wystawiać nowe levele do Boulder Dash-a i Robbo
      • 17: CommentAuthorVidol
      • CommentTime21 Aug 2023 05:08

Tebe to samo napisalem podczas kompo :)
      • 18:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime21 Aug 2023 09:08 zmieniony

tebe:

pamiętajcie, w game compo można wystawiać nowe levele do Boulder Dash-a i Robbo

Czy to jakiś nowy trend? ;o
      • 19: CommentAuthortebe
      • CommentTime21 Aug 2023 10:08

mam w planach Arkanoid, każdy level to osobna gra, trolllloooloooo
      • 20:

CommentAuthorDracon
      • CommentTime21 Aug 2023 10:08 zmieniony

Ja myślałem, że marzenia się spełniają i paroma z tych dziesięciu zapowiadanych gier byłyby: IK+, Rick Dangerous, Elite, itp. :)

pin:

Taka subiektywna moja opinia, to tak patrząc na poziom prac ogólnie na wszystkie atarowe parties, to przydał by się jeden konkret zlot w roku zamiast od biedy kilku. Problem tylko w tym, że taka "unifikacja" raczej możliwa nie jest. Chyba, że odpuszczą w którymś roku wszyscy i reaktywować na jedną edycję wspólnym wysiłkiem quast'a?

To byłoby COŚ! Nawet nie wykluczałbym wtedy przejechania się na taki zlot, sentyment jednak siedzi w człowieku. :)
      • 21:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime21 Aug 2023 11:08

@Gorgh: dziękuję za miłe słowa :) Robiliśmy wszystko, aby dwa bloki compo rozpoczęły się co do minuty :) drugi blok kończył gdy było jasno za oknami... czyli prawie jak na każdym SV ;) Tylko tym razem trzeba dodać "gdy było jeszcze jasno" ;) Był czas na pogaduchy, integrację itd. tak samo będzie w zimie, obiecujemy.

@Arti: super! dziękuję jeszcze raz za pomoc!

@maly_swd: Tobie również! Nieoceniona pomoc.

@Pin: tradycyjnie, blisko roll-baru? ;)

@Pecus: czekamy! :)

@Dracon: część z nich spełni się już niedługo =)
      • 22:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime21 Aug 2023 13:08

Zlocik rewelacja, bo miejscówka fajna, dużo świetnych ludzi przybyło, klimat bardziej kameralny, prac sporo, kompoty w przyzwoitej porze, człowiek się nie zmęczył zlotem, a jedynie dobrze wypoczął i pobawił!

Dzięki Grey i całej Twojej ekipie za organizację! Jak już mówiłem, kupiłem bilety na grudniową edycję, więc musi być! :)
      • 23:

CommentAuthorgreymsb

@Dzięki :) SV2023WE będzie, tylko trochę wypocznę i zabieram się do pracy :) Będę też wrzucał powoli materiały z SV, zdjęcia, video itd. Być może zacznę już dzisiaj :)
      • 24:

CommentAuthorKaz

Pomyśl o wznowieniu kalendarzy - to są piękne rzeczy, nawet te same graficzki mogą być co w poprzednich edycjach, ale na rok 2024! :)
      • 25:

CommentAuthorgreymsb

@Kaz: kalendarze będą, mam to już zaplanowane :)
      • 26: CommentAuthormono
      • CommentTime21 Aug 2023 14:08

A może kalendarz na 366 dni - idzie rok przestępczy :) Ale ciągle dużego formatu. A materiału i to wysokiej jakości myślę, że by starczyło.
      • 27:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime21 Aug 2023 19:08 zmieniony

Na SV2023SE zostało zaprezentowane video z RJ Micalem w roli głównej :) Co prawda było już kiedyś prezentowane, ale bez tłumaczenia i w dość wąskim gronie, dlatego teraz wspólnie z Paptakiem udostępniamy "po obróbkach" :)

Dla niewtajemniczonych: na SV2019 obchodziliśmy 30-lecie konsoli Atari Lynx i Jego Twórca za pośrednictwem video pozdrawiał wszystkich uczestników SV oraz zgodził się być jednym z jurorów prac po party. Przeprowadzona była również rozmowa z RJ'em "na żywo".

Życzymy miłego odbioru!
      • 28:

CommentAuthorKaz
      • CommentTime21 Aug 2023 20:08

Miałem okazję oglądać to wideo na SV, świetna rzecz - trochę długa, ale energia i emocjonalność RJ są zabawne i zaraźliwe :). K.K., Paptak - dobra robota!
      • 29:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime21 Aug 2023 20:08

@Kaz: ja do ostatniego momentu poprawiałem literówki, ale się ich nie ustrzegłem z tego co widzę... może uda mi się to jakoś poprawić.
      • 30: CommentAuthorsolo/ng
      • CommentTime21 Aug 2023 23:08

• 31:

CommentAuthortdc
      • CommentTime22 Aug 2023 00:08

Świetnie się bawiłem na imprezie, taka bardziej kameralna klimatyka mi bardzo odpowiada;) Suupeer!;) Dzięki Grey za wszystko!;)

Zastanawialiśmy się jednak czy organizowanie imprezy w bardziej ubocznym miejscu może ma więcej zalet. Np. nie przyjedzie 300 rowerzystów, którzy akurat chcą coś zjeść, wtedy co my:P

Wszystkich pozdrawiam i do zobaczenia następnym razem!;)
      • 32:

CommentAuthormaly_swd
      • CommentTime22 Aug 2023 10:08

@TDC: Rowerzyści to taki typ ludzi. Że pojawiają się nie wiadomo skąd i nie wiadomo po co :)
      Tyczy się to drogi, chodnika, knajpy, autobusu i drogi szybkiego ruchu.

Tak samo jak pani w różowym - skąd się ona pojawiała to ja nie wiem.

A miejscówka fajna.
      • 33:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime22 Aug 2023 17:08 zmieniony

@solo/ng:

• 34:

CommentAuthorsun
      • CommentTime22 Aug 2023 18:08

O, człowiek GIF już wypoczęty widzę :)
      • 35: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime25 Aug 2023 14:08

Strona party przechodzi remont generalny i rekonstrukcję ale zapraszamy już do deklarowania obecności :) (bez zobowiązań)
      ->link<-
      • 36: CommentAuthorAdam
      • CommentTime25 Aug 2023 16:08

Chciałem podziękować Greyowi i całej ekipie za party, bawiłem się dobrze, natomiast nie jestem wielkim fanem tej miejscówki.

Tzn. lokalizacyjnie, komunikacyjnie jest OK, budynki Fabryki Karabinów są klimatyczne, ale brak klimatyzacji był męczący, szczególnie z przodu sali przy Wieczorze i Adamie K.

Zimą może to się sprawdzi, ale przy słońcu i ponad 20 stopniach na zewnątrz w środku robi się sauna. Wiatrak z tyłu i próba przewiewu na końcu sali pomagały tylko, że tak powiem, na małym dystansie.

Jeśli chodzi o stream, na który zerknąłem później, to zdaje się się w tym roku nie było tam słychać komentarzy prowadzącego ani odgłosów publiczności. Czy tak też będzie przy zimowej edycji?
      • 37: CommentAuthorAdam
      • CommentTime25 Aug 2023 16:08

A, i bardzo dziękuję za zerwanie z tradycją i rozpoczęcie kompotów o czasie ;)
      • 38:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime27 Aug 2023 13:08 zmieniony

Nowy80Retro przygotował ciekawą relację w analogowym obiektywie :)

Dziękujemy!

• 39:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime27 Aug 2023 19:08 zmieniony

Wingman po raz kolejny napisał świetną, szczegółową relację z letniej edycji SV! Jest to nie tylko raport z samej imprezy, ale ujawnia także historię samego miejsca. Naprawdę wspaniała robota i świetne pióro!

Zapraszamy do lektury!

->link<-
      • 40: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime4 Sep 2023 23:09

Wreszcie jesteśmy w stanie dostarczyć wszystkie materiały i wyniki compo w wersji ASCII (zawarte w ZIPie). Jeśli zaktualizowałeś swoją pracę do niedzieli, 3 września, nie martw się - paczka zawiera zaktualizowaną wersję, nawet jeśli z jakiegoś powodu zapomniałeś ją do nas wysłać :) Do zobaczenia w grudniu!

->link<-
      • 41:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime6 Sep 2023 11:09 zmieniony

• 42: CommentAuthorszeryf
      • CommentTime7 Sep 2023 15:09

> "paczka zawiera zaktualizowaną wersję, nawet jeśli z jakiegoś powodu zapomniałeś ją do nas wysłać"

@Wiecz0rze, czy Ty może dokańczasz niedokończone prace po pracy wieczorami?
      • 43: CommentAuthormono
      • CommentTime7 Sep 2023 15:09

Nadaje im kształt, jaki powinny mieć.
      • 44:

CommentAuthorjhusak
      • CommentTime7 Sep 2023 17:09

"dakańczasz" :D
      • 45: CommentAuthorwieczor
      • CommentTime8 Sep 2023 10:09

> @Wiecz0rze, czy Ty może dokańczasz niedokończone prace po pracy wieczorami?

Weryfikuję wg poueta i demozoo :)
      • 46: CommentAuthorszeryf
      • CommentTime8 Sep 2023 13:09

Hmm... następnym razie rozważ może dorzucenie do paczki przy okazji "niechcąco" parę innych fajnych dem z innych parties na pouet/demozoo. W razie czego się powie, że były zapowiadane na to party a dokończone gdzieś później. Party na tym zyska... ;), kurcze, może nawet nie trzeba już będzie robić party! ;)
      • 47:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime9 Sep 2023 22:09

Mała prośba do osób, które wybierają się na zimową edycję SV, a obchodzić będą pełne urodziny w grudniu... :) proszę o info na priv :) Dzięki!
      • 48: CommentAuthoras...
      • CommentTime9 Sep 2023 22:09

1wszy styczeń to się nie liczy co ...
      • 49:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime9 Sep 2023 23:09

@as: pomyślimy ;)
      • 50:

CommentAuthorgreymsb
      • CommentTime13 Sep 2023 07:09 zmieniony

RETRO Gralnia o SV2023SE i nowej rewizji Doom'a:

->link<-