W zeszłym roku sala była akurat, może z lekkim brakiem. Ale sama impreza rozlewała się po okolicznych korytarzach i dookoła szkoły. Generalnie - źle nie było :).
Tak jak pisał Bob_er: sala w zeszłym roku była w sam raz (170 osób). W chwili obecnej jest coś koło tej liczby, ale co chwilę dochodzą nowe zgłoszenia. Z doświadczenia wiem, że pare osób w końcu nie dojeżdża, a pojawiają się osoby które się nie deklarowały. Ciężko oszacować ile faktycznie będzie. Jeśli Liczba przekroczy 200 osób, to kolejna edycja (jeśli by była) musiałaby się odbyć w innym miejscu. Póki co jest SV2k14, i na tym staram się skupić.
To jest bardzo rozsądna propozycja. Podczas jednego z naszych mangowych konwentów sala konsolowa wywaliła zasilanie w całym budynku na dwie godziny, a po zakończeniu imprezy musieliśmy dodatkowo zapłacić za niemal doszczętnie stopione plastikowe kontakty.
Dwa lata temu na SV wywaliło korek, a że tablica była źle opisana, mniej więcej tyle czasu zajęło poszukiwanie, który to :) A chyba w zeszłym roku ktoś nastąpił metalową, ostro zakończoną nogą typowego szkolnego krzesełka na przewód listwy. O dziwo do zwarcia nie doszło, ale pięknie się już iskrzyło :)
Konwenty to stare czasy - od dobrych siedmiu lat nie działam już w fandomie mangowym. Szkoda nerwów, czasu i sprzętu. A z domu wbrew pozorom wychodzę bardzo często.
Grey, ale to troszkę problem jest - bo te instalacje to takie z poprzedniej epoki... Ja bym postulował, że jeśli ktoś może wziąć albo kineskop albo lcd, to niech wybierze to drugie, kilkadziesiąt WAT zaoszczędzone. Po drugie warto by może pomyśleć o pociągnięciu zasilania z innych źródeł/gniazdek, ale to są jakieś- tam koszta - może można wypożyczyć taki sprzęt. (Ja mam też 2-3 przedłużacze do kosiarki, każdy wytrzyma 2-3 kW, a są sporej długości, wezmę je na wszelki wypadek) Jeśli policzysz, że z tych osób pewnie ze 150 będzie miało laptopy, komputery i policzysz średnio 60 W/człowiek (nie pytajcie dlaczego tyle :), to otrzymasz moc 10 kW, a nie sądzę, żeby przekroczyło 15 kW. To jest olbrzymia moc, ale można ją okiełznać i beztresowo spać :)
@immolator: pytanie nie jest wcale takie głupie, zwłaszcza w momencie, gdy lista faktycznie zaczyna puchnąć ;) oczywiście potwierdzi się to (lub nie) na samej imprezie, jest jednak za późno na zmiany. także spokojnie :)