Proponuje szybkie rozwiązanie: Zaktualizować nagrody do 2015, wstawić regulamin z poprzedniego roku, wrzucić nowinkę z gierkami. Coś ominąłem? Ja odpadam niestety bo ostatnio nawet nie mam kiedy czytać aol a co dopiero coś tworzyć w temacie. Ktoś, coś, chętni?
Czy istnieją jakieś konkretne przeszkody w ogłoszeniu konkursu? Jeżeli niezbędna jest lista gier czy brakuje osoby do policzenia głosów to zgłaszam się na ochotnika.
Może aby zmoblilizować organizatorów zacznijmy oddawać głosy np. w tym wątku???
@paw a pomożesz w dokończeniu listy gier / zweryfikowaniu? to proszę o kontakt na prv :) mcora@tlen.pl jak to będzie to już też się zgłosiłem na ochotnika i zrobimy KK :) lepiej późno niż później....
@Rastan: niezupełnie, lista będzie jeszcze weryfikowana. Dopiero ostatnio na przykład udało mi się skontaktować z autorem jednej z gier i upewnić, że wersja z 2014 roku była premierowa. Napiszę o niej w jednym z następnych artykułów.
Przypominam, że to już ostatni dzień głosowania w Kaz Kompo 2014. Oto aktualizacja paczki: ->link<-
Dorzuciłem jeszcze 4 zmodyfikowane gry opublikowane w 2014 roku, przy których uznaliśmy, że warto je umieścić na liście: Alien Swarm (hack) - Peter Dell, Paul Lay; oryginał: Bruce Thompson (1982) Bounce Ball M4 - multijoyowa przeróbka Fandala; oryginalna gra: Jerzy Kasenberg (1989) Drutt M4+ - multijoyowa przeróbka Fandala; oryginalna gra: Jacek "Tabu" Grad, Wojtek "Slash" Górski (1992) Tetris (hack) - Peter J. Meyer, autor oryginału: David Mason
Doszły też drobne korekty (uzupełnienie "Serduszek", wersja NTSC "pingwinów", inna wersja "Duchoskoczka", usunięcie "Ms. Pac-Man Enhanced"). Szczegóły na końcu artykułu: ->link<-
Grałem sobie w gry z tegorocznego konkursu i tym razem sporo czasu poświęciłem grom 10 linijkowym w BASICu (inna sprawa że naprawdę warto było im czas poświęcić), czyli NOMAM14 BASIC Tenliner Contest.
I niestety odkryłem że gra Minijong (to coś takiego) ma bardzo poważny błąd. Generuje zbyt losowe stosy, przez co w 99% przypadków nie da się gry skończyć :( Oto przykłady:
(jeszcze wyjaśnię że najjaśniejsza litera jest tutaj nisko czyli kryje tylko jedną literę, a jak widać brakuje więcej...)
W celu naprawienia gry, najłatwiej byłoby: - ułatwić zasady zdejmowania kamieni - zmniejszyć ilość losowanych kamieni - zmienić zasadę działania "mydła" aby było zgodne z każdym innym kamieniem
...lub po prostu ją naprawić, aby zawsze każdy kamień miał swoją parę:P