Które gry na małe Atari w wersji file'owej lub dyskowej wymagają więcej niż 128kB Ramu?
1. Airball 2. Atari Blast! 3. Bomb Jack 4. Commando 5. Crime Buster 6. Crossbow 7. Droga do Duplandu 8. In Nihilum Reverteris 9. Mean 18+ 10. MidiMaze 11. Pang 12. Space Harrier (cartridge) 13. Yie Another Kung-Fu
@Rastan dolatuję do smoka na stage 1 ale nie jestem Borsukiem by to przejść, więc dla mnie pełna bo na żadnej innej platformie nigdy nie grałem dalej - mnie ta gra nie wciąga ;)
@Kaz Też tak pomyślałem, ale potem spojrzałem, że przed 128 jest znaczek ">" :)
Większość tytułów oznaczonych w bazie jest już wyszukana, wpisałem kolejno 128+64+64+64...
i tak znalazłem jeszcze: Kaiser II MIDI Maze (w bazie wpisane jako MIMI Maze)
Moria (wymaga MaxFlash-a i VBXE) AtariBlast! (MaxFlash)
Ta podlinkowana wersja Space Harrier (atr) działa już na 128kB. W podlinkowanym wątku na AtariAge są źródła z 2018, więc może jednak jest szansa na wersję plikową.
Dzięki za pomoc. Są jeszcze dwie gry Kaiser II, ale jest wersja na standardowe Atari + Zemsta dyskietki z filmu Larka (ale jej nie udało mi się jej uruchomić). Chodziło mi o takie gry, które wymagają więcej niż 128kB.
A Space Harrier w tej wersji wymaga więcej niż 64kB? Kiedyś uruchamiałem wersję na MaxFlash (chyba wcześniejszą - "finalną"?) i na moim Atari 65XE działała? Gdyby powstała wersja plikowa to z pewnością by wymagała 1M.
Co do ilości to wcale nie musi to być już wszystko.