atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Zapowiedź gry SuperFly XL (Lite) z 2017-07-24 20:57 (3)
Nowe demo na VBXE z 2017-07-23 18:35 (8)
Zapowiedź konkursu ABBUC 2017 i nowej gry Gorgha z 2017-07-18 00:18 (12)
Tre Robbo 51 z 2017-07-16 12:06 (4)
Yerzmyey i Pinokio na WAP-niaku 2017 z 2017-07-12 19:57 (6)
Sommarhack 2017 - wyniki z 2017-07-09 23:06 (14)
Twórczość Yerza na BandCamp z 2017-07-07 18:17 (12)
Silly Venture 2k17 – oficjalna strona i pierwsza invitka! z 2017-07-04 22:52 (12)
Reedycje książkowe Retronics – aktualne wieści z 2017-07-01 19:16 (0)
Ironia 2k17 już wkrótce! z 2017-06-27 19:48 (12)
Vladimir Zúñiga – ilustracje inspirowane Atari z 2017-06-24 20:54 (27)
Gry w Mad-Pascalu z 2017-06-20 22:48 (23)
Rain of Terror – edycja kolekcjonerska z 2017-06-16 22:46 (3)
Bad Apple na małe Atari – kolejne wersje z 2017-06-11 23:21 (26)
Magazyn FLOP nr 60 z 2017-06-07 23:47 (14)
Outline 2017 z 2017-05-30 17:47 (13)
Pixel Heaven 2017 i nowy numer Top Secret! z 2017-05-26 04:07 (31)
Pixel Heaven 2017 i komputery złotej ery z 2017-05-25 00:32 (22)
Gotowy Gunfright i zapowiedź Skool Daze! z 2017-05-21 21:26 (23)
Noc Muzeów 2017 z 2017-05-19 14:44 (2)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Robbo Forever
wydawca: GR8 Software, AtariOnline.pl 2009
autorzy: Janusz Pelc, Paweł Różański, Krzysztof Ziembik, Marek Gorczyński, Piotr Świerszcz, Poklik, Nosty, Pepax oraz autorzy poziomów: Cosi, Gedzior, Golem XIV, Kaczor, Kaz, Larek, Marok, MWK, Nick, odislaw, Piotr Wompel, Robin, Sikor, Yosh, YMorfeusz

Jeżeli masz ochotę pograć w tę grę, plik jest ona tutaj.

Recenzja gry "Robbo Forever" na zaprzyjaźnionym serwisie RetroAge.net w tym miejscu. Autor opisu: Tomasz "tbxx" Boksa.




2010-02-02 13:26 by tbxx
komentarzy: 16
Jalal @2010-02-07 08:43:41
Witam,

Nie wiem czy jestem tak cienki, może się mylę, ale uważam że na 1 etapie jest błąd. Chodzi o przejście przez kluczyk otoczony matą która się pali. Nie ma jak tego ominąć. Mam do dyspozycji skrzynkę samobieżną i bombę. Kto cosik poradzi.
Pozdrawiam
Jalal @2010-02-07 08:55:21
Przepraszam! Daje sie przejść. Spojrzałem świeżym okiem :).
Pozdrawiam
Kaz @2010-02-11 10:19:33
Wszystkie poziomy byly testowane przez autorow, a potem sprawdzane przeze mnie - i dalo sie je przejsc.
grisznik @2010-03-05 12:34:10
Ja mam podobny problem. I na razie żadnego pomysłu co tam zrobić, bo bomba nie wysadzi tego pod kluczem. A nie wiem, czy mnie stać na świeże spojrzenie ;)
grisznik @2010-03-05 12:58:17
A, faktycznie. Zapomniałem o tym co potrafi samobieżna skrzynka.
George @2010-10-08 11:24:15
Kurcze, a ja nie wiem, co jeszcze potrafi samobieżna skrzynka :(
Walę nią w bombę, ale bomba nie ma takiego zasięgu, żeby rozwalić ściany koło klucza.
Kaz @2010-10-23 16:21:12
George - nie wiem, o ktory poziom Ci chodzi, ale na pewno da sie go przejsc :). Jezeli bomba nie siega - to znaczy, ze rozwiazanie jest inne.
cumberdale @2010-10-24 20:20:08
W temacie tego samego etapu, czy skrzynka samobieżna potrafi coś więcej niż samobieżnie się toczyć do momentu natrafienia na opór i zachowywać się jak strzała? Przyznaję, że nie potrafię wpaść jak z pomocą skrzynki przejść ten fragment planety.
Kaz @2010-10-24 21:58:42
Ktorej planety konkretnie? Zrob tez zrzut ekranu, jezeli chodzi Ci o specyficzne miejsce.
cumberdale @2010-10-24 22:41:04
Jest to pierwszy etap Robbo Forever,
oto zrzut z ekranu:

http://i51.tinypic.com/8wiki1.jpg
Kaz @2010-10-24 23:39:56
Ha, pierwsza planeta... :) Oceniona w konkursie wysoko, a wiec uznana za trudna. Ale oczywiscie do przejscia. Autor: MWK.

Podpowiem, ze skrzynka samobiezna rozwala nie tylko bomby, ale takze ziemie...
cumberdale @2010-10-25 00:23:41
Heh, jak już się wie, to rozwiązanie wydaje się takie oczywiste :D
Wiedziałem że skrzynka rozwala ziemię, ale potrzebowałem takiej wskazówki. Dzięki Kaz!
ab86 @2011-12-17 22:23:41
Za czasów Atari pamiętam nie tylko Robbo, ale i Robbo 8 i (bodajże) Robbo 2. Wie ktoś gdzie można te część znaleźć? Bo "zwykłe Robbo" mam, dość łatwo idzie znaleźć, ale z resztą kłopot... Głównie o Robbo 8 mi chodzi.
ab86 @2011-12-17 22:26:45
Przepraszam, ślepy jestem, oczywiście pod linkiem jest :] Pozdrawiam w takim razie. Henry House, Montezuma, Robbo 8 - to były czasy :)
jaro1012 @2012-04-16 09:13:44
szukam pomocy do robbo pandino 2 mam problem z 8 planetą pomóżcie
sws @2013-12-15 00:25:19
jaro1012 z czym dokładnie masz problem?
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
We are still fighting for transit... (41)
ostatni: 25-07-2017 12:18, pin
1200xl (16)
ostatni: 25-07-2017 11:37, atariki50
Ciekawostki (3964)
ostatni: 25-07-2017 10:20, eroneder
Radio UXA znów w eterze :))) (14)
ostatni: 25-07-2017 02:45, QTZ
Co to za turbo? (2)
ostatni: 25-07-2017 00:43, jerzyw
[kupię/wymienię] kasety i cartrid... (3)
ostatni: 24-07-2017 20:33, ccwrc
Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (320)
ostatni: 24-07-2017 16:02, xeen
Lista postów na stronie AOLa (4)
ostatni: 24-07-2017 14:09, TheFender
Nowa gra od gorgha (78)
ostatni: 23-07-2017 23:32, gorgh
Nowa konsola Atari? (28)
ostatni: 23-07-2017 21:17, Yosh
Gry ukończone bez cheatowania (32)
ostatni: 23-07-2017 12:53, charliecherry
colleen sio (17)
ostatni: 20-07-2017 16:38, atariki50
Reedycje gier (5)
ostatni: 20-07-2017 15:57, atariki50
Ironia 2k17 (31)
ostatni: 19-07-2017 16:11, mgr_inz_rafal
Ataribox - informacje zebrane. (4)
ostatni: 19-07-2017 13:02, atariki50

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1702
Ostatnio zarejestrowany: protas
Postów ostatniej doby: 32

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Ironia 2k17 od 11 do 13 sierpnia 2017 roku zapraszamy do Wysokiej w pobliżu Góry Swiętej Anny

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (44)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (28)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»