Jeśli chcesz wziąć udział w dyskusjach na forum - zaloguj się. Jeżeli nie masz loginu - poproś o członkostwo.
Vanilla 1.1.4 jest produktem Lussumo. Więcej informacji: Dokumentacja, Forum.
Zilog:
Gdy byłem studentem Wyższej Szkoły Morskiej w Szczecinie w latach 1999-2003, widziałem Atari 800XL z dedykowaną stacją dysków, używane w laboratorium radarowym jako generator sygnałów radarowych. Do Atari podłączone były 4 stare polskie radary typu RADWAR a Atari symulowało określone sytuacje na ich ekranach (echa od lądu, poruszające się echa statków itp...).Zilog:
Niestety nie posiadam zadnych zdjec. Mysle, ze trzeba by pytac w AM we wspomnianej Katedrze Urzadzen Nawigacyjnych. Za moich czasow (rocznik 1999-2003) dowodzil tam dr. PISZCZEK. Od lat nie mieszkam w Szczecinie.zbyti:
to podpiął pralkę do A8 i za pomocą ataryny ustawiał "co trzeba" :]Nosty:
Mam ten art, ale link do AOL już nie działa, zmienił się adres albo platforma nie wiem.TMJ:
przysyłam fotografię, która może Ciebie zainteresować. Przeglądając FB zauważyłem, że pierwsza stacja telewizji regionalnej PTV ECHO, nadająca we Wrocławiu na początku lat dziewięćdziesiątych, używała komputerów Atari, a przynajmniej jednego, widocznego na zdjęciu dołączonego do posta, dostępnego też pod linkiem. Ekipa telewizji używała Atari aby wyświetlać ECHO TEXT, czyli ich telegazetę (chyba?):Bohdan:
Przypadkiem wpadłem na informację, że znany polski projektant jachtów (słynny Mikron) p. Jerzy Pieśniewski w l. 80 korzystał z Atari: ->link<-JP:
wolucja jednak dokonała się za sprawą komputerów. Począwszy od Focusa 650 do projektowania linii teoretycznych kadłuba zastosowałem program komputerowy, według samodzielnie opracowanego algorytmu, napisany wspólnie z mym synem Pawłem najpierw w Basicu na "maszynę" Atari 500. Przepisany został później przez Pawła na PC-ta w języku strukturalnym Pascal. Program ten, zawierający również część optymalizacyjną ( obliczenia i optymalizacja oporów ruchu), według znanych już wówczas wyników prac nad oporami jachtu na uniwersytecie w Delft, posłużył do zaprojektowania min. Focusa 650, Micro-cruisera Jumper 550 i kilku inny jachtów tej klasy, jak również katamarana JP-Cat.Jerzy Piśniewski:
Szanowny Panie!Telewizja Sky Orunia:
W 1993 roku udało mi się złapać sygnał Sky Oruni w moim mieszkaniu na Starym Chełmie i mocno spodobała mi się ta telewizja - wspomina Jarosław Dudek. - Razem z kolegą, Adamem Pałaszem, stwierdziliśmy, że telewizji mocno brakuje oprawy graficznej. W tym czasie pracowałem w księgowości w Oliwie, byłem kawalerem i po pracy miałem sporo wolnego czasu, zgłosiłem się więc razem z kolegą do "Klewiadówki" z ofertą pomocy przy tworzeniu grafiki. Pierwsza nasza szata graficzna to były takie charakterystyczne gwiazdki latającew kółku. Mocno mi się spodobała praca w telewizji i zostałem tam na dłużej, kolega miał całkowicie odmienne zdanie i zrezygnował po jakimś czasie. Ja natomiast przyjeżdżałem zawsze po pracy na Nowiny 61 i początkowo zostawałem tam kilka godzin dziennie, a później spędzałem tam niemal każdą wolną chwilę - podkreśla.Od 1 do 37 z 37