atarionline.pl
atarionline.pl Atari
Login:
Hasło:
Zapamiętaj mnie
Translate to RSS RSS
Wykład o demoscenie z 2018-01-16 17:54 (10)
Różności z ostatnich tygodni z 2018-01-14 19:21 (21)
Pismo "Astronomia" z nami z 2018-01-12 16:12 (9)
Odkurzone gry Gandalfa – część II z 2018-01-09 23:47 (5)
Boulder Dash Mugen – nowe zestawy plansz z 2018-01-05 00:05 (18)
Wykłady o retro z 2018-01-04 02:14 (2)
NYD 2018 z 2018-01-01 14:50 (24)
Jack the Nipper na małe Atari z 2017-12-31 14:32 (27)
Wyniki Kaz Kompo 2016 z 2017-12-29 21:37 (53)
Last Party 2017 - stuff, wyniki z 2017-12-28 23:59 (55)
Last Party rozpoczęte! z 2017-12-27 22:35 (24)
Święta, Skool Daze i Bosconian z 2017-12-24 15:01 (12)
Atari Last Party już za kilka dni! z 2017-12-22 08:03 (68)
"Atari Fan" powrócił! z 2017-12-22 01:52 (4)
Pac-Mad – premiera ostatecznej wersji gry z 2017-12-19 14:17 (10)
Kaz Kompo 2016 – aktualizacja z 2017-12-16 23:56 (29)
Uwolnienie Topornego z 2017-12-11 12:59 (40)
SV2017 - prace, wyniki z 2017-12-10 22:27 (108)
SV2017 – krótka relacja z 2017-12-10 11:07 (81)
Silly Venture 2k17 – relacja na żywo z 2017-12-08 16:08 (80)
«« nowszestarsze »»

Pomocnik/Helper
Gry/Games

Katalog gier

Opisy gier
Frogs opisał Xeen (0)
Choplifter! opisał Urborg (0)
Joust opisał Urborg (16)
Commando opisał Urborg (35)
Mario Bros opisał Urborg (13)
Xenophobe opisał Urborg (34)
Robbo Forever opisał tbxx (16)
Kolony 2106 opisał tbxx (0)
Archon II: Adept opisał Urborg/TDC (9)
Spitfire Ace/Hellcat Ace opisał Farscape (7)
Wyspa opisał Kaz (9)
Archon opisał Urborg/TDC (16)
The Last Starfighter opisał TDC (30)
Dwie Wieże opisał Muffy (17)
Basil The Great Mouse Detective opisał Charlie Cherry (121)
Inny Świat opisał Charlie Cherry (17)
Inspektor opisał Charlie Cherry (19)
Grand Prix Simulator opisał Charlie Cherry (16)
Rescue On Fractalus opisał Kaz (18)
Stranded opisał Kaz (10)
«« nowszestarsze »»

Użytki/Utils
Wewnętrzne/Internals



   Nowinki tworzone dzięki CuteNews
Materiały o grach: 351 sztuk




2008-02-20 02:02 by Kaz
komentarzy: 11
Kaz @2008-03-04 01:08:37
Przed chwila wrzucilem podeslane: "Problem Jasia", "Crypts of Egipt" oraz "Lasermania Robbo Konstruktor". Podsylajacym dziekuje.
Adam Mowny @2008-03-22 00:35:24
Czy jako "materiały o grach" rozumiemy też całe instrukcje do gier. Mogę trochę podesłać w .pdf, albo w .tif jakby ktoś chciał się pobawić do dejavu. Głównie zagraniczne, nie wiem jak z prawami autorskimi.
Kaz @2008-05-12 01:10:41
Mowny - sorki, dopiero teraz zauwazylem Twoj post. Tak, jest tu miejsce takze na cale instrukcje do gier. Wiem, ze masz sporo ciekawych rzeczy, wiec chetnie skorzystamy ze skanow :).
Kaz @2008-05-12 03:11:48
Dzisiaj dodalem instrukcje do gry "Nasza Ziemia" przyslana przez Norberta Zientaka.
Kaz @2008-10-19 12:11:01
Dodalem instrukcje do gry Roderic po czesku i angielsku, podeslane przez Fly-a.
Kaz @2008-11-09 03:12:53
Dzis wielka aktualizacja ktora jest dzielem Scalaka. Takze nowa forma to jego zasluga.
Kaz @2008-12-01 01:30:47
Wielka aktualizacja materialami od Adama Mownego, Caco i Wolfmana. Wszystko wprowadzil i uporzadkowal Scalak.
Harry @2011-04-01 20:25:56
Czy publikowane tu materiały muszą być skanami, czy mogą to być również np. zdjęcia pudełek i ich zawartości?
Kaz @2011-04-24 16:38:23
W sumie chyba moga byc tez i materialy "okologrowe". Trudno powiedziec, w sumie moze na poczatek wrzucac to na forum, a jak sie zbierze wiecej to wtedy dodac kategorie?
Mtek @2011-10-14 00:15:42
Hej mogę podesłać skan instrukcji, kaset i okładek gier/programów: INSPEKTOR, CHAOS MUSIC COMPOSER, SAPER, FILM EDITOR, BARBARIAN, SUPER FORTUNA(Tylko okładka i kaseta, instrukcji nie posiadam) Oraz tylko instrukcję do programu Automat perkusyjny :) jakby co to pisać na email : padam1964@gmail.com Pozdrawiam wszystkich Atari-fanów :)
uicr0Bee @2014-07-06 10:48:21
Chyba trafiłem na mały bug. Kiedy kliknę w wybraną literę aby wyświetlić gry zaczynające się na nią (np. "A") a następnie kliknę w tytuł gry (np. "Artefakt przodków") to zaznaczają się wszystkie dostępne materiały o tej grze: okładka, opis, instrukcja, inne.
Natomiast kiedy wybrane są wszystkie gry z listy ("All"), to kliknięcie w tytuł dowolnej gry nie powoduje takiego zaznaczenia i trzeba zaznaczać każdą kolumnę osobno.
nickname
e-mail / website (opcjonalnie)
Aktualne tematy
Nowa gra na C64 - "pohandlujmy" z... (168)
ostatni: 18-01-2018 14:48, xxl
[K] Kupię Atari STE QWERTY (3)
ostatni: 18-01-2018 14:34, makary
Update, update i czeski film ;) (13)
ostatni: 18-01-2018 09:19, wieczor
Nie samym Atari człowiek żyje, cz... (2448)
ostatni: 17-01-2018 22:18, xeen
Zasilacz Atari 65 XE (1)
ostatni: 17-01-2018 16:55, Pudens
Vortex ATonce-386SX (58)
ostatni: 17-01-2018 16:23, bruno_j
RMT tutorial (18)
ostatni: 17-01-2018 14:14, mav
128kb do 800XE - prosto i tanio -... (12)
ostatni: 17-01-2018 12:52, Mq
Zamiast pracować, włączyłem RMT.. (9)
ostatni: 17-01-2018 10:34, anonymus
Mój mini ukłon w strone Atarki (34)
ostatni: 17-01-2018 00:35, Adam
Sprzedam czasopisma (2)
ostatni: 16-01-2018 22:16, kosa0
Dziwny dorobiony port w Atari 65xe (9)
ostatni: 16-01-2018 19:12, pgru
Najbardziej pokręcone teorie (613)
ostatni: 16-01-2018 14:41, marok
Atarowe i nieatarowe newsy scenowe (347)
ostatni: 16-01-2018 14:05, wieczor
Laura Konstruktor (18)
ostatni: 16-01-2018 02:55, QTZ

Kategorie Forum Atarum

Użytkowników: 1781
Ostatnio zarejestrowany: sendohtanugi
Postów ostatniej doby: 25

Społeczność/Community

Najbliższe imprezy
Jeżeli znasz termin i miejsce jakiegoś zlotu albo spotkania milośników Atari to poinformuj nas. Tutaj możemy wstawić baner i link.

Sprzęt/Hardware

Wynalazki
Atari i Bluetooth napisał Kaz (17)
SIO2PC-USB napisał Larek (45)
Nowe SIO2SD napisał Larek (0)
SIO2SD w CA12 napisał Urborg (9)
Ratowanie ATMEL-ów napisał Yoohaas (12)
Projektowanie cartów napisał Zenon (12)
Joystick do Atari napisał Larek (54)
Tygrys Turbo napisał Kaz (7)
Testowałem "Simple Stereo" napisał Zaxon (3)
Rozszerzenie 1MB napisał Asal (20)
Joystick trzyprzyciskowy napisał Sikor (18)
Moje MyIDE oraz SIO2PC na USB napisał Zaxon (16)
Jak wykonać płytkę drukowaną? napisał Zaxon (26)
Rozszerzenie 576kB napisał Asal (13)
Soczyste kolory napisał scalak (29)
XEGS Box napisał Zaxon (13)
Atari w różnych rolach napisał (8)
SIO2IDE w pudełku napisał Kaz (5)
Atari steruje tokarką napisał Kaz (14)
DarkMouse napisał Kaz (7)
«« nowszestarsze »»